Βουλή: Κόντρα Πλεύρη – Πολάκη για τα μονοκλωνικά αντισώματα


Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με αφορμή την τροπολογία για την εισαγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων στην χώρα μας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του υποστήριξε ότι αν είχαν γίνει εισαγωγές 20.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων από τις αρχές του χρόνου, θα είχαν σωθεί τουλάχιστον 6.000 πολίτες άνω των 65 ετών. «Μήπως δεν τα έφερε η κυβέρνηση για να προμοτάρει τα εμβόλια ως μοναδική λύση για την πανδημία;» είπε και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έγκλημα, που δεν πρόκειται να το συγχωρέσει κανείς.

Ο κ. Πλευρης από την πλευρά του έκανε λόγο για λαϊκισμό, εξηγώντας πως η εισαγωγή των μονόκλωνικων αντισωμάτων αποφασίστηκε μόλις οι μελέτες έδειξαν ότι παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας έριξε τα βέλη του στον κ. Πολάκη επισημαίνοντας ότι το φάρμακο που εκείνος πρότεινε να δοθεί στον κόσμο, ανακλήθηκε ως επικίνδυνο.

Ο υπουργός υγείας παρουσιάζοντας την τροπολογία, επισήμανε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι για όλους τους πολίτες και κυρίως δεν απευθύνονται σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται ήδη βαριά και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση. Να εξηγηθούν αυτοί που λένε ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά θέλουν μονοκλωνικά, τα οποία επίσης είναι σε πειραματικό» ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ