ΕΟΔΥ Αρκουμανέας: Δεκτή η παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον Θάνο Πλεύρη


Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας παραιτήθηκε μόλις από την προεδρεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Δεκτή έγινε η παραίτηση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αφού τον ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα προσφορά του στον Οργανισμό. Υπήρχαν φήμες εδώ και ημέρες για την επερχόμενη παραίτηση του κ. Αρκουμανέα, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν σήμερα το πρωί. Η επιστολή αναλυτικά παρουσιάζεται εδώ:

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αναφέρθηκε στην παραίτησή του. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιοποίησε τα εξής:

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.
Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας”.
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπηρέτησε στην ηγεσία του ΕΟΔΥ από τον Νοέμβριο του 2019 έως και σήμερα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, σαφώς και επίκεντρο υπήρξε η πανδημία και η κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της σε επίπεδο υγειονομικό. Ανά περιόδους υπήρξαν μελανά σημεία και ο ίδιος είχε δεχθεί κριτική για την στάση του. Επίσης κριτική είχε δεχθεί και για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.
Είναι σύζυγος της Εύας Αντωνοπούλου, γνωστής παρουσιάστριας ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η φιλία του με τον Βασίλη Κικίλια είχε βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων απέναντί στου. Όμως, συνολικά η πορεία του στη θέση που είχε αναλάβει κρίνεται επιτυχημένη. Πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες εποχές για τον Οργανισμό, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έως τον ΕΟΔΥ, η μετάβαση ήταν δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις. Πιο πριν από τη θέση του αυτή, υπήρξε στις επάλξεις για το μεταναστευτικό πρόβλημα και την Μόρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ