Κορονοϊός: Παραμένει η ανησυχία για τα κρούσματα σε παιδιά – 4.352 σε επτά ημέρες


Κρούσματα σε παιδιά: Σε διάστημα επτά ημερών το ποσοστό των κρουσμάτων που αφορά παιδιά φαίνεται να παγιώνεται στο 28%, με την ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων από την άλλη να αυξάνεται…

Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, συγκεκριμένα την Τετάρτη (29.09), ο ΕΟΔΥ έδωσε τα επίσημα στοιχεία για τα κρούσματα που αφορούν την ηλικιακή ομάδα 0 ως 17 ετών. Τα παιδιά και οι έφηβοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που διεξάγεται πλέον σε εβδομαδιαία βάση και για αυτό το γκρουπ, αποτέλεσαν το 29% των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας. Για την ακρίβεια, καταγράφηκαν 4.026 κρούσματα σε παιδιά.

Ο αριθμός αυτός και το ποσοστό, φαίνεται πως παγιώνεται, την ώρα που αρκετά τμήματα σχολείων παραμένουν κλειστά καθώς έχουν αρκετά κρούσματα και ξεπερνούν το όριο του 50+1% που έχει θέσει στο νέο πρωτόκολλο του υπουργείο παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάστημα επτά ημερών, από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν 4.352 κρούσματα σε παιδιά. Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό 28% καθώς στο ίδιο διάστημα το σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφηκε ήταν 15.297.

Τα κρούσματα σε παιδιά το τελευταίο επταήμερο

Ημερομηνία

Κρούσματα 0-17 ετών

26 Σεπτεμβρίου

303

27 Σεπτεμβρίου

620

28 Σεπτεμβρίου

1.002

29 Σεπτεμβρίου

583

30 Σεπτεμβρίου

607

1 Οκτωβρίου

794

2 Οκτωβρίου

443

Σύνολο

4.352

Μεγαλώνει η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί κάνει ξεκάθαρο ότι δεν αποτυπώνεται πλήρως η πραγματική διάδοση του κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα της χώρας, η τακτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση δεν διαφοροποιείται. Η στρατηγική παραμένει η ίδια, με απλό εντοπισμό των κρουσμάτων μέσα από τα self-test. Την ίδια στιγμή, βλέποντας και τα δεδομένα που δημοσιοποιούνται, οι εκπαιδευτικοί επιμένουν πως δεν υπάρχει καμία θωράκιση των σχολείων απέναντι στον ιό. Κάνουν λόγο για αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν αλλά και για μεταφορά ευθυνών στους ίδιους, στους γονείς και στους μαθητές.

Οι γονείς από την πλευρά τους, επαναφέρουν διαρκώς το αίτημα για λήψη ουσιαστικών μέτρων έτσι ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο τα παιδιά μέσα στα ίδια τους τα σχολεία. Τη στιγμή που αρκετά τμήματα έχουν κλείσει, που αρκετά σχολεία μπαίνουν σε ρυθμό καταλήψεων και οι αριθμοί αντί να βελτιώνονται μένουν ίδιοι ή και χειροτερεύουν, είναι λογικό να ενταθεί ο προβληματισμός αλλά και οι αντιδράσεις. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, οι γονείς που βλέπουν ως μοναδική λύση – ειδικότερα για ηλικίες στις οποίες δεν είναι διαθέσιμος ο εμβολιασμός – την τηλεκπαίδευση για ακόμα μια σχολική χρονιά. Αρκετοί ζητούν να εφαρμοστεί πριν υπάρξει μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης.

Η κυβέρνηση, πάντως, δείχνει να μην ενστερνίζεται τις όποιες ενστάσεις και ανησυχίες, συνεχίζοντας με τα υπάρχοντα πρωτόκολλα – που αμφισβητούνται ευθέως από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης – και υποστηρίζοντας πως ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά με δια ζώσης διδασκαλία…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ