ΗΠΑ Covid-19: Οι γονείς αποκαλούν την έλλειψη εντολών μάσκας στα σχολεία «χαστούκι στο πρόσωπο»

ΗΠΑ Covid-19: Η απουσία εντολών μάσκας σε σχολικές περιοχές στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει άγχος και τρόμο για πολλούς γονείς καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των παιδιών συνεχίζει να αυξάνεται. Ένας γονέας, η Kim Hagood από το Trussville της Αλαμπάμα, έχει έναν γιο που μόλις έγινε 11 ετών και δεν είναι ακόμη επιλέξιμος για το εμβόλιο COVID-19. Η σχολική περιοχή του γιου της δεν επιβάλλει μάσκες παρά τα κρούσματα κορωνοϊού στην πολιτεία που ήδη ξεπερνούν το σύνολο για όλο το 2020. «Δεν με νοιάζει ποιες λέξεις χρησιμοποιείτε, είτε είναι εντολή είτε απαίτηση, απλώς πρέπει να συμβεί», δήλωσε η Χάγκουντ στο Yahoo Finance.

«Ο γιος μου κάνει μάσκα. Μπορώ να πάω στη σελίδα του Facebook για την τάξη του, και από πέντε ή έξι παιδιά, θα είναι δύο που φοράνε μάσκα. Άρα δεν απαιτείται. Είναι σαν ένα χαστούκι για μένα να βλέπω το σχολικό μας σύστημα να λέει «δεν ανησυχεί». «Δεδομένων των νέων στοιχείων σχετικά με την παραλλαγή B.1.617.2 (Delta), το CDC ενημέρωσε τις οδηγίες για άτομα πλήρως εμβολιασμένα. Το CDC συνιστά καθολική εσωτερική μάσκα για όλους τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό, τους μαθητές και τους επισκέπτες στα σχολεία Κ-12, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού. Τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στην προσωπική μάθηση πλήρους απασχόλησης το φθινόπωρο με εφαρμοσμένες στρατηγικές πρόληψης.

Κέντρα Ελέγχου και Προφύλαξης Νοσημάτων

Ένας άλλος γονιός, η Κάθλιν Σνάιντερ από το Κλίντον Τάουνσι του Μίσιγκαν, εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν τέθηκε καμία εντολή μάσκας στη σχολική περιοχή των παιδιών της. «Έχω τρία παιδιά, στην πραγματικότητα τέσσερα, αλλά έχω τρία στο δημοτικό. Και βασικά, δεν αισθάνομαι άνετα », είπε η Schneider.

Η κρατική εντολή ενάντια στις μάσκες στο σχολείο έναντι των γονέων

Οι πολιτικές σε επίπεδο κράτους ενάντια στις εντολές μάσκας σχολείου έχουν γίνει μια ιδιαίτερη πηγή αντιπαράθεσης καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινά εν μέσω της αύξησης της παραλλαγής δέλτα, η οποία έχει αφήσει τα παιδιά μη επιλέξιμα για εμβόλια Covid-19 ιδιαίτερα ευάλωτα, σύμφωνα με το Forbes.

Εκτός από τον αριθμό των κρατών που αντιμετωπίζουν νομικές προκλήσεις από γονείς που διαφωνούν με την απαγόρευση της χρήσης μάσκας στα σχολεία, αρκετές σχολικές περιφέρειες στα περισσότερα κράτη με απαγορεύσεις εντολών μάσκας έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στις πολιτικές του κράτους, θεσπίζοντας έτσι κι αλλιώς εντολές μάσκας.

Η Φλόριντα απέκλεισε τη χρηματοδότηση από τις δύο πρώτες σχολικές περιφέρειες της πολιτείας που επέβαλαν απαιτήσεις μάσκας και προχώρησε σε ποινές εναντίον άλλων περιφερειών, αν και αυτό δεν αποθάρρυνε τις περιφέρειες να διατηρήσουν τις εντολές τους σε ισχύ.

Στις 10 Αυγούστου, το Γραφείο του Κυβερνήτη Ron DeSantis ανακοίνωσε ότι το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Φλόριντα θα μπορούσε να παρακρατήσει τους μισθούς των επιθεωρητών και των μελών του σχολικού συμβουλίου που αψηφούν την εκτελεστική εντολή του που απαγορεύει τις εντολές μάσκας. Βασικά, τις τελευταίες εβδομάδες, τα δικαστήρια έχουν καταργήσει τις κρατικές απαγορεύσεις μάσκας σε σχολεία, συμπεριλαμβανομένων της Αριζόνα, της Αϊόβα και της Οκλαχόμα, μεταξύ άλλων. Αλλά εδώ υπάρχει κάτι ενδιαφέρον – το 66 τοις εκατό των Αμερικανών αντιτίθενται σε κρατικές απαγορεύσεις στις τοπικές κυβερνήσεις και στα σχολεία που επιβάλλουν εντολές μάσκας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση Axios/Ipsos που πραγματοποιήθηκε στις 13-16 Αυγούστου.

Οι Ρεπουμπλικανοί, ωστόσο, υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα κρατικά μέτρα, με το 57 % να τα υποστηρίζει.

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνες για απαγορεύσεις της μάσκας στην Αϊόβα, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και τη Γιούτα – καθώς αυτές είναι οι πολιτείες όπου εξακολουθούν να ισχύουν οι πολιτικές, εκτός από τη Μοντάνα – και εάν κάνουν διακρίσεις σε φοιτητές με αναπηρία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here