Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν συνεχίζονται – Οι «κραυγές» για το Αιγαίο και το… μπάσκετ


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να πείσει ότι είναι πανίσχυρος, την ώρα που έχει χάσει έδαφος σε όλα τα επίπεδα ενώ υπάρχουν αναφορές και για την κατάσταση της υγείας του που μόνο ευοίωνες δεν είναι.

Είναι γνωστές οι πρακτικές που ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι πομπώδεις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, η προκλητικότητα και οι απειλές για να στρέψει αλλού την προσοχή όταν αντιμετωπίζει προβλήματα και οι εξαγγελίες για μια χώρα πανίσχυρη σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που το προσωνύμιο «γίγαντας με πήλινα πόδια» είναι αυτό που χαρακτηρίζει την πατρίδα του, δεν έχουν τέλος.

Τρανό παράδειγμα η στάση που κρατά η Άγκυρα μετά τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας, η οποία δεν περιλαμβάνει μόνο την αγορά των φρεγατών αλλά εκτείνεται και σε άλλους τομείς που προφανώς δεν αρέσουν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Ο Ερντογάν παρουσιάζεται αρκετά πιεσμένος από καταστάσεις, ειδικότερα με τη στάση που κρατά απέναντί του ο Τζο Μπάιντεν και με τη συμπεριφορά των ΗΠΑ συνολικά το τελευταίο διάστημα.

Ένα από τα «χαρτιά» που «τράβηξε» ο Τούρκος πρόεδρος, το οποίο ωστόσο έχει επιλέξει να «παίξει» πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν αυτό της Ρωσίας. Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην οποία φάνηκε να έχει τεθεί στο περιθώριο και εξέφρασε ανοικτά παράπονα για τη συμπεριφορά των Αμερικανών, και βρέθηκε στο Σότσι έτσι ώστε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν.

Η αμέσως επόμενη αντίδρασή του, ήταν αυτή των «πολεμικών κραυγών». Έτσι υποδέχθηκε τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία, ενώ την ίδια στιγμή – προφανώς έχοντας κι ο ίδιος γνώση ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο – η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνεται καθημερινά και τα τουρκικά μαχητικά συνεχίζουν τις παραβιάσεις. Ο Ερντογάν προχώρησε προσωπικά σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα, μη διστάζοντας για ακόμα μια φορά να θίξει τα Ιερά και τα Όσια αφού δεν… ντράπηκε να αναφέρει ως τουρκικό σύμβολο ακόμα και τον δικέφαλο αετό.

Με ρητορική του τύπου «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν κάνουν λόγο για μαξιμαλιστικές τάσεις της Ελλάδας και προκλητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς λόγω της ενόχλησης αλλά και της δυσχερούς θέσης στην οποία έχουν έρθει μετά την ιστορική συμφωνία Παρισιού και Αθήνας. Όλα αυτά, τη στιγμή που Ελλάδα και Τουρκία ετοιμάζονται σε τρία 24ωρα να καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι, για τον 63ο γύρο των Διερευνητικών Επαφών…

Αν μη τι άλλο, η επικοινωνία είναι κάτι στο οποίο αρέσκεται τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και οι συνεργάτες του, αλλά για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι γενικότερα είναι μια τέχνη που με μαεστρία εξασκεί η πλειοψηφία των πολιτικών όλων των χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά το δημοσίευμα του Foreign Office για την κατάσταση της υγείας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να παίζει μπάσκετ, και μάλιστα να πετυχαίνει καλάθι!

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν, ανέβασε στο Twitter το σχετικό βίντεο, προφανώς για να δείξει ότι ο Τούρκος πρόεδρος χαίρει… άκρας υγείας και παραμένει ακμαίος και ικανός να είναι εκ νέου υποψήφιος, προφανώς θέλει να είναι και εκ νέου πρόεδρος, στις επόμενες εκλογές της Τουρκίας.

Ένας Ερντογάν με αθλητική περιβολή, να ευστοχεί σε καλάθι, είναι σίγουρα μια καλή απάντηση – επικοινωνιακά τουλάχιστον – στην άποψη ότι η υγεία του έχει κλονιστεί τόσο που δεν θα του επιτρέψει τη συνέχεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ