Φθινόπωρο ομορφιά: Προσαρμόστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας τους φθινοπωρινούς μήνες


Όταν αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν και τα θέματα που αντιμετωπίζει το δέρμα μας σε καθημερινή βάση. Πιο συγκεκριμένα, το φθινόπωρο φέρνει εισροή ψυχρότερου και ξηρότερου αέρα. Αυτό είναι κάτι που μας ωθεί να ενεργοποιήσουμε τις θερμάστρες μας, καθιστώντας τον αέρα του εσωτερικού χώρου εξίσου στεγνό. Είναι σημαντικό να προσαρμόσουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης για να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για το σκληρό χειμερινό κλίμα και να βοηθήσουμε το δέρμα μας να αποκατασταθεί από τυχόν ζημιές το καλοκαίρι. Για να βοηθήσουμε, μοιραζόμαστε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους που υποστηρίζονται από ειδικούς. Με αυτούς μπορείτε να προσαρμόσετε την ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας για τους ψυχρότερους μήνες που έρχονται.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Όσο υπέροχο κι αν είναι να νιώθετε ένα ζεστό ντους σε μια κρύα μέρα, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας. Το ζεστό νερό μπορεί να είναι ωραίο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Όμως αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα και προκαλεί απελευθέρωση ισταμίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα. Το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί το φράγμα του δέρματός μας από τα υγιή βακτήρια, το μικροβίωμα. Η απλή λύση είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού. Τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν το δέρμα είναι ήδη πιο επιρρεπές στο στέγνωμα, κρατήστε σύντομο το ντους σας και χαμηλώστε το καντράν στη θερμοκρασία χλιαρού νερού.

Μην τσιγκουνεύεστε το αντηλιακό

Καθώς μεταβαίνουμε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, η υγρασία στον αέρα και η θερμοκρασία μειώνονται, ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο παραμένει υψηλή. Αν και το καλοκαίρι τελείωσε, μην αφήνετε το αντηλιακό. Ο ήλιος αισθάνεται λιγότερο έντονος, αλλά αυτές οι ακτίνες UV εξακολουθούν να ακτινοβολούν, ακόμη και μέσα από τα σύννεφα. Συνεχίστε με το ίδιο αντηλιακό που χρησιμοποιούσατε όλο το καλοκαίρι, ιδανικά με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο. Εφαρμόστε το σε περιοχές του σώματος που είναι εκτεθειμένες. Φυσικά, δεν χρειάζεται να εφαρμόζετε αντηλιακό σε μέρη του σώματος που θα καλυφθούν από τα ρούχα. Ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε να βρίσκεστε έξω, τα χέρια σας πιθανότατα θα είναι ακόμα εκτεθειμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία όταν οδηγείτε στο αυτοκίνητο.

Επιλέξτε το σωστό ενυδατικό και χρησιμοποιήστε το συχνά

Ψυχρότερος, ξηρότερος αέρας σημαίνει αναπόφευκτα ξηρότερο δέρμα. Οπότε θα θέλετε να επενδύσετε στη σωστή ενυδατική κρέμα σώματος και να το χρησιμοποιείτε συχνά. Καθώς οι θερμοκρασίες γίνονται πιο κρύες και ο αέρας γίνεται πιο ξηρός, αυξήστε τη συχνότητα της ρουτίνας ενυδάτωσής σας, αλλά μια παχύτερη ενυδατική κρέμα δεν είναι απαραίτητα καλύτερη. Οι παχιές, μαλακτικές ενυδατικές κρέμες μπορούν να φράξουν τους πόρους. Συνεχίστε με ελαφρύτερες ενυδατικές κρέμες που περιέχουν συστατικά που τραβούν νερό στο δέρμα, όπως υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ