Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Η θερμοκρασία πέφτει. Το βραδάκι κάνει ψύχρα και όλοι φυσικά αναζητούμε τη θαλπωρή και τη ζεστασιά ενός καλομαγειρεμένου φαγητού. Αυτό το χορταστικό τσίλι με μοσχάρι έχει ακριβώς το σωστό επίπεδο μπαχαρικών. Μια μπουκιά και θα δείτε γιατί είναι αγαπημένη συνταγή παντού στον κόσμο!

Συστατικά για Chili con Carne

  • ½ κιλό (500γρ.) άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
  • 1 κουταλάκι άγλυκο κακάο ψησίματος
  • ½ κουταλάκι σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • 2 φλιτζάνια βιολογικές ντομάτες σε κύβους
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (περίπου 450γρ.)
  • Καλαμπόκι από κονσέρβα (2-3 κ.σ.)

Οδηγίες Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα, σωτάρετε το μοσχαρίσιο κρέας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χρησιμοποιήστε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συνεχίστε έως ότου να ροδίσει το βόειο κρέας.

Έπειτα, ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα φασόλια. Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και σκεπάστε με καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ελέγξτε και εάν δεν έχει καθόλου υγρά, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Είναι στο χέρι σας να ελέγξετε την σύσταση του πιάτου.

Στο τέλος, ανακατέψτε τα φασόλια. Ζεσταίνετε εκ νέου μέχρι να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σιγοβράστε χωρίς το καπάκι για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή το τσίλι. Ορισμένοι προτιμούν να έχει αρκετά υγρά και να είναι σουποειδές το πιάτο. Άλλοι πάλι θέλουν το chili con carne στεγνό, έτσι ώστε να μπαίνει στην τορτίγια εύκολα και χωρίς “ατυχήματα”.

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, με σαλάτα ή με τορτίγιες για ένα μεξικάνικο φαγητό που όλοι θα λατρέψουν! Επίσης, λίγο στραγγιστό γιαούρτι ταιριάζει απόλυτα με την συνταγή και δροσίζει κάπως από τα πικάντικα μπαχαρικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο κίτρινο τυρί. Είναι αρκετά υγιεινό και θρεπτικό. Κάθε μερίδα μας δίνει τα ακόλουθα:

390 θερμίδες, 14γρ. συνολικό λίπος, 31γρ. πρωτεΐνη, 35γρ. συνολικός υδατάνθρακας, 6γρ. σάκχαρα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here