Νέα Ζηλανδία: Εγχείριση στην πλάτη η πιο ακριβή αξίωση ασφάλισης υγείας


Η χειρουργική επέμβαση στην πλάτη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών χειρουργικών απαιτήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από την Southern Cross Health Insurance φέτος,. Μάλιστα η μεγαλύτερη αξίωση αγγίζει τα 222.000 δολάρια. 8 από τις 10 πιο ακριβές απαιτήσεις που πληρώθηκαν από τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα υγείας της Νέας Ζηλανδίας αφορούσαν τη σύντηξη της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται δηλαδή για μια χειρουργική επέμβαση που συνδέει μόνιμα δύο ή περισσότερους σπονδύλους στην σπονδυλική στήλη. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Southern Cross, Stephen Child, δήλωσε ότι η εταιρεία κατέβαλε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια (1,12 δολάρια ΗΠΑ) για περισσότερες από τρία εκατομμύρια αξιώσεις για το έτος έως το τέλος Ιουνίου.

Αξιώσεις από την ασφαλιστική εταιρεία εν μέσω Covid-19

“Οι πιο ακριβές ατομικές αξιώσεις αφορούσαν αυτές τις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Όσον αφορά τον όγκο των ισχυρισμών, ο μεγαλύτερος αριθμός ήταν μακράν για κρυοθεραπεία [πάγωμα με υγρό άζωτο] δερματικών βλαβών και άλλες θεραπείες δέρματος”. Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό είχαν προκαλέσει ζημιά στις αξιώσεις σε ορισμένα σημεία. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία στο επίπεδο 4, ανέφερε. “Η Southern Cross Society δεσμεύτηκε 50 εκατομμύρια δολάρια πίσω στα μέλη στο προηγούμενο κλείδωμα επειδή δεν ήταν επικίνδυνο να λάβουμε τα ασφάλιστρα τους όταν δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε απαιτήσεις λόγω κλειδώματος. Υπήρξε λιγότερη πτώση των όγκων με το πιο πρόσφατο lockdown. Αυτό που είδαμε επίσης ήταν μια αύξηση των όγκων ανάκαμψης όταν βγήκαμε από το lockdown.”

Οι αξιώσεις αυξάνονται ετησίως

Ωστόσο, οι συνολικές αξιώσεις αυξάνονταν κάθε χρόνο, εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Επίσης μέσω προγραμμάτων ελέγχου, τα οποία ανέλαβαν προβλήματα νωρίτερα. “Αυτό είναι καλό προφανώς γιατί σημαίνει ότι οι άνθρωποι ικανοποιούν τις ανάγκες τους. ‘Εχουμε επίσης αυξημένη ευαισθητοποίηση για πράγματα όπως ο καρκίνος του δέρματος για παράδειγμα. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης έλλειψη δερματολόγων. Οπότε η πρόσβαση σε καλή φροντίδα του δέρματος στον δημόσιο τομέα είναι δύσκολη. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας κάνει περισσότερο αυτό το έργο, συμπληρώνοντας την καλή δουλειά του δημόσιου τομέα”.

Για εκείνους τους ανθρώπους που δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να χειρουργηθούν στον δημόσιο τομέα ή αντιμετώπισαν μεγαλύτερη αναμονή, η ιδιωτική κάλυψη υγείας τους επέτρεψε να κάνουν τις εγχειρήσεις τους νωρίτερα. “Οι επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη είναι εξαιρετικά δαπανηρές. Όμως το ίδιο ισχύει και ορισμένες σημαντικές καρδιακές επεμβάσεις, οι επεμβάσεις καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι πάνω από $ 80.000, οι καρκίνοι κεφαλής και τραχήλου μπορούν να ξεπεράσουν τα $ 150.000. Υπάρχουν λοιπόν πραγματικά υψηλού κόστους – ελπίζω σπάνιες – απαιτήσεις που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι. Εκεί μπορεί να βγει πραγματικά η ιδιωτική ασφάλιση, με τέτοιου είδους έξοδα”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ