Diet apps: Διαιτητικές εφαρμογές στο κινητό που οδηγούν στο ιδανικό αποτέλεσμα


Σχεδόν όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή της ζωής μας πώς να διαχειριστούμε το επιπλέον βάρος μας. Για την ακρίβεια, μια αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ενηλίκων αξιολογούν ως κορυφαία προσωπική προτεραιότητα, την διαχείριση του βάρους. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μετά από τις διαμοπές του Πάσχα και των Χριστουγέννων το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων ψάχνει στο διαδίκτυο για τρόπους να περιορίσει το βάρος του. Πριν λοιπόν αρχίσετε να σκέφτεστε τρόπους για να χάσετε κιλά, οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη μερικούς παράγοντες και δείκτες. Μόνο έτσι θα έχετε ένα σίγουρο αποτέλεσμα στην προσπάθειά σας αυτή. 

Οι διατροφολόγοι, οι διαβητολόγοι και οι καρδιολόγοι πιστεύουν ότι ένα διαιτητικό σχέδιο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να χάσουμε βάρος με υγιή τρόπο. Πολλοί λένε επίσης ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά σχέδια απώλειας βάρους για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι προγράμματα που βασίζονται σε εφαρμογές στα κινητά. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι όποιος χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου εφαρμογές εκτός από το να χάσει βάρος, αρχίζει και έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Από την άλλη υπάρχουν ειδικοί που ανησυχούν ότι η παρακολούθηση μιας τέτοιας εφαρμογής μπορεί να γίνει εξαντλητική και ταυτόχρονα βαρετή. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο μόνος τρόπος να πετύχει αυτό, είναι σε μορφή συσκευασμένων γευμάτων που παραδίδονται στο σπίτι σας την ώρα που εσείς θέλετε. Και όταν ερθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα βάρους και σταματήσουν τα συσκευασμένα τρόφιμα, το βάρος επανέρχεται σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Αν δηλαδή περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα κάνοντας τη δίαιτα και φτάσουμε στο επιθυμητό βάρος, τότε περνάμε στην περίοδο συντήρησης. Στην περίοδο συντήρησης  συνειδητοποιούμε αν έχουμε μάθει να τρώμε. Μην αναρωτιέστε τι σημαίνει «έμαθα να τρώω». Εξάλλου δεν είναι τίποτε άλλο από το να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο μοτίβο καθημερινής διατροφής και να το ακολουθήσουμε εφ’ όρου ζωής. Ένα μοτίβο που να περιλαμβάνει τρία κυρίως γεύματα. Περιλαμβάνει επίσης φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά τρόφιμα και φυτικές ίνες. Μία τέτοια διατροφική συνθήκη είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να συντηρήσει τα κιλά σας χωρίς έντονη πείνα και χωρίς βέβαια τεράστιες αυξομειώσεις στο βάρος σας.

Κάντε λοιπόν ένα σχέδιο ή βρείτε αυτήν την εφαρμογή που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πρόκειται για έναν βασικό παράγοντα για να χάσετε βάρος. Μην ξεχνάτε ότι ο τρόπος ζωής μας είναι αυτός που επηρεάζει τη διατροφή μας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από το στρες και το άγχος που προκαλούν άπειρα προβλήματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ