Μητέρα γυναίκας «αράχνη» του Facebook: «Δεν είχε σχέσεις λόγων κιλών, της έδωσαν σημασία και χάρηκε»


Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.

Η υπόθεση αναπέμφθηκε στο ΜΟΕ μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που καταθέσαν η 31χρονη γυναίκα που «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook και ένας εκ των συγκατηγορουμένων της. Όπως έκρινε ο Άρειος Πάγος το Εφετείο «εσφαλμένα» χαρακτήρισε τη συμμετοχή της κατηγορουμένης στην πράξη της ανθρωποκτονίας «ως συναυτουργία». Με την ίδια απόφαση του είχε επίσης κρίνει ότι η ποινή των υπολοίπων κατηγορουμένων πρέπει να επιμετρηθεί εκ νέου με βάσει τις νέες επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Η συζήτηση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στο ΜΟΕ και με την έκδοση απόφασης ενδέχεται η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» να βγει από τη φυλακή, καθώς έχει ήδη εκτίσει 7 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ενδέχεται να «σπάσουν» και τα ισόβια των υπολοίπων κατηγορουμένων εφόσον τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν, κατά περίπτωση να αναγνωρίσει το δικαστήριο στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μεταφηβικής ηλικίας.

«Είμαι η μητέρα της κατηγορούμενης. Θέλω να πω κάποια πράγματα για εκείνη. Παντρεύτηκα πολύ μικρή και ο πατέρας της μας εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 4 χρόνων. Άρχισε τότε να παχαίνει. Είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Έχει νοσογόνο παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε. Όταν μπήκε στη φυλακή κατάλαβε το λάθος της. Δεν περίμενε να έχει τέτοια κατάληξη το μπλέξιμο αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα της γυναίκας που χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για τον άτυχο ενεχυροδανειστή.

«Τελείωσε το λύκειο, βγήκε έξω και γράφτηκε στο ΙΕΚ να γίνει βοηθός φαρμακοποιού. Μετά ξαναμπήκε στη φυλακή. Ντράπηκε παρά πολύ. Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Θέλει να αλλάξει τη ζωή της και να δείξει σε όλους ότι δεν ήθελε να γίνει όλο αυτό. Πιστεύω ότι το δικαστήριο σας θα της δώσει αυτό που ζητά. (Κλαίει) Η κόρη μου έχει 82% ποσοστό αναπηρίας γιατί έχει και άσθμα» συμπλήρωσε η μητέρα της.

Στη δίκη κατέθεσαν και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων, ζητώντας κάποιοι εξ αυτών συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

«Θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη από τη μάνα του παιδιού. Είμαι κι εγώ καμμένη. Σκοτώθηκε η κόρη μου. Είχα ένα καλό παιδί, δούλευε με το μπαμπά του στην οικοδομή, δεν ξέρω πως παρασύρθηκε. Το λέω και πονάω. Θέλω μια δικαιοσύνη για το μοναχογιό. Έχει ένα παιδάκι 10 χρόνων. Ήταν 18 χρόνων όταν έμπλεξε σε αυτή την ιστορία» ανέφερε η μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι καταθέσεις των άλλων δυο συγγενών των κατηγορουμένων, που πλέον αναμένουν την εισαγγελική πρόταση και την απόφαση του δικαστηρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ