ΟΑΕΔ: Με 50 ένσημα το επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς


ΟΑΕΔ: Eυνοϊκότερες προϋποθέσεις θεσμοθετεί διάταξη του υπουργείου Εργασίας για τη χορήγησή της επιδότησης ανεργίας στους εποχιακά απασχολουμένους σε τουριστικά και επισιτιστικά εποχιακά επαγγέλματα.

Κι αυτό γιατί οι εν λόγω εποχικά εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μην συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης για να είναι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας προβλέπεται ότι το έτος 2021 για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά εποχιακά επαγγέλματα, αρκούν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ως εκ τούτου, μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από εκατό (100) κατ’ ελάχιστον σε πενήντα (50) ημέρες, προκειμένου οι εποχικοί να είναι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας διάρκειας τριών (3) μηνών και 5 ημερών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ