Μίνα Γκάγκα: Όλοι να κάνουμε το εμβόλιο, 20 φορές μικρότερη η πιθανότητα σοβαρής νόσησης


Οι ειδικοί συνεδρίασαν σήμερα το πρωί και αυτή την ώρα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συμμετέχει σε ανακοινώσεις με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη. Η κυρία Γκάγκα επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν άλλα περιοριστικά μέτρα για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, τόνισε πως όλοι οι περιορισμοί που τίθενται στους ανεμβολίαστους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα. Ο κοινός εχθρός όλων είναι ο κορωνοϊός.

Η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι απαραίτητο. Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε σε κανέναν το εμβόλιο, αλλά είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό. Είναι 20 φορές χαμηλότερη η πιθανότητα για κάποιον εμβολιασμένο να νοσήσει σοβαρά από τους ανεμβολίαστους. Προχωράμε σιγά σιγά προς την κανονικότητα και τα μέτρα που εξαγγέλονται θα επαναπροσδιοριστούν έπειτα από 15 ημέρες. 

Ταυτόχρονα τόνισε πως το υγειονομικό σύστημα έχει πιεστεί πάρα πολύ. Στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όριά τους. Επομένως θα πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε το ΕΣΥ. Άλλωστε, πέρα από τη νόσηση με Covid-19, υπάρχουν και άλλες ανάγκες σε σχέση με την υγειονομική περίθαλψη που οφείλουμε να σεβαστούμε. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας είναι αναγκαία, δίχως την στέρηση της ελευθερίας μας.

Δείτε το video:

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ