Καθημερινό self care: Πράξεις αγάπης για τον εαυτό σας που δεν πρέπει να παραλείπετε

Ο κόσμος στις μέρες μας είναι πολύ αναστατωμένος λόγω του κορονοϊού. Σαφώς και είναι απολύτως φυσιολογικό κάτι τέτοιο. Εάν είστε από αυτούς που αισθάνονται αρκετά πανικοβλημένοι ή αγχωμένοι από όλα αυτά, σκεφτείτε ότι είναι μία ακόμη πρόκληση που καλείστε να ξεπεράσετε. Όλοι βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας για να ανανεώνεστε.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε όπως:

  • Να γυμνάζεστε

Είναι πολύ γνωστό ότι η άσκηση είναι πραγματικά καλή, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Υπάρχουν πολλοί τύποι ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι. Μάλιστα, είναι πολύ εύκολο να τις βρείτε χάρη στο YouTube και σε άλλες εφαρμογές στο κινητό. Εάν μπορείτε να βγείτε έξω, σκεφτείτε να πάτε μια βόλτα ή για τρέξιμο ενώ κάνετε έναν μεγάλο περίπατο.

  • Πάρτε 10 λεπτά για να διαλογιστείτε

Όταν είμαστε αγχωμένοι για κάτι, οι σκέψεις μας έχουν την τάση να επιταχύνουν. Χρειάζεστε περίπου 10 λεπτά για να εστιάσετε την προσοχή σας και να δημιουργήσετε μια αίσθηση ηρεμίας. Εάν δεν ξέρετε πώς να διαλογιστείτε, μπορείτε να μάθετε περιςσότερα μέσα από το Internet. Υπάρχουν διάφορα sites με δωρεάν καθοδήγηση για τον διαλογισμό. Εάν ο διαλογισμός δεν είναι κομμάτι του εαυτού σας, τότε κάντε για 10 λεπτά μια καθημερινή δραστηριότητα επικεντρωμένοι σε αυτήν. Όπως για παράδειγμα να μαγειρέψετε. Επιπλέον, δώστε προσοχή στις αισθήσεις σας όπως τη μυρωδιά του φαγητού, την ζεστασιά του κι τη γεύση του.

 

 

  • Συνομιλήστε με τους φίλους σας

Ακόμα κι αν μια προσωπική συνάντηση μαζί τους φαντάζει σαν μακρινό όνειρο μείνετε σε επαφή με τους φιλου σας μέσω μηνυμάτων ή τηλεφωνικών κλήσεων. Ρωτήστε τους πώς αισθάνονται και μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία απομόνωσης λόγω κορονοϊού.

  • Φτιάξτε ένα σπιτικό γεύμα

Η καλή διατροφή είναι πάντα σημαντική, αλλά σε περιόδους άγχους δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα νόστιμο, υγιεινό σπιτικό γεύμα ειδικά αν το φτιάξατε μόνοι σας. Μπορείτε για παράδειγμα να ζητήσετε από έναν φίλο μια συνταγή και να την φτιάξετε. Για κάποιους όμως μπορεί να είναι δύσκολο να προμηθευτούν κάποια συστατικά. Γι’ αυτούς λοιπόν υπάρχει λύση, μπορείτε να γράψετε στις μηχανές αναζήτησης κάποια συστατικά που έχετε στο σπίτι σας και αυτομάτος η μηχανή αναζήτησης θα σας βγάλει κάποια συνταγή. μπορεί να είναι δύσκολο να πάρουν κάποια συστατικά αυτή τη στιγμή.

  • Μην βλέπετε ειδήσεις

Με τις ειδήσεις και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όλοι αισθανόμαστε μπουχτισμένοι από τις ενημερώσεις για τον κορωνοϊού. Είναι βέβαια σημαντικό να είμαστε ενήμεροι, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να τα περιορίσουμε σε φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας αξιόπιστες πηγές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here