Ασφαλιστικές ΗΠΑ Covid-19: Η πανδημία ήταν καλή για τις επιχειρήσεις στον κλάδο ασφάλισης υγείας


Σύμφωνα με την Texas Health Market Review, οι ασφαλιστές στο Τέξας σημείωσαν αύξηση κερδών τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020. Η διετής έκθεση διαπίστωσε ότι τα έξοδα για την COVID-19 αντισταθμίστηκαν από λιγότερες αξιώσεις για μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν ανασταλεί για αρκετούς μήνες. Οι δείκτες ιατρικών ζημιών για τους ασφαλιστές υγείας του Τέξας μειώθηκαν μεταξύ 2019 και 2020, τροφοδοτώντας σημαντικά περιθώρια κέρδους το 2020. Τα σχέδια HMO του Τέξας είχαν μέσες αναλογίες ιατρικών ζημιών 81,6 % τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Ο αριθμός αυτός είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερος από την ίδια περίοδο το 2019. Τα περιθώρια κέρδους γι’ αυτά τα σχέδια αυξήθηκαν κατά 159 % από 2,8 % το 2019 σε 6,5 % το 2020.

Τι συνέβη;

Τα κέρδη ήταν ευπρόσδεκτα για τους ασφαλιστές, οι οποίοι φοβούνταν ότι η πανδημία θα εξανέμιζε τα κέρδη τους. Τα ασφάλιστρα έφτασαν στους αποδέκτες, αλλά σημειώθηκαν λιγότερες πληρωμές. Όταν η πανδημία COVID-19 χτύπησε τον Μάρτιο του 2020, ορισμένοι αναλυτές προέβλεψαν μεγάλες απώλειες για τα προγράμματα υγείας για δύο λόγους:

  • Θα έχαναν τα έσοδα από τα ασφάλιστρα καθώς οι εργοδότες που επλήγησαν από την οικονομική ύφεση μείωσαν τα σχέδια παροχών υπαλλήλων τους.
  • Οι ασφαλιστές θα πλημμυρίσουν από μεγάλες απαιτήσεις για νοσηλεία πολλών ασθενών που πάσχουν από COVID-19

Ως επί το πλείστον, αυτοί οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν. Ενώ υπήρχαν πρόσθετοι ισχυρισμοί για θεραπεία ασθενών με COVID-19, αυτοί αντισταθμίστηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις από τη μείωση των αιτήσεων για χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς έκτακτη ανάγκη και άλλες διαδικασίες που ανεστάλησαν για αρκετούς μήνες. Αντισταθμήθηκαν περαιτέρω από τη συνολική μείωση των ασθενών που έρχονται σε νοσοκομεία και κλινικές για πρωτοβάθμια και οξεία περίθαλψη.

Οι Medicaid HMO αυξήθηκαν κατά 15 τοις εκατό τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μετά από πτώση το 2019. Η αύξηση της χρήσης του Medicaid μπορεί να συνδεθεί με την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και την αναστολή της επαλήθευσης επιλεξιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για Medicaid το έκαναν. Δε χρειάστηκε να υποβάλουν πληροφορίες για την απασχόληση και το εισόδημα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απομάκρυνσή τους από το πρόγραμμα. Η εγγραφή στο Medicaid και το αντίστοιχο Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας των Παιδιών αυξήθηκε από 4,2 εκατομμύρια σε 4,6 εκατομμύρια το 2020. Ο μεγαλύτερος Medicaid HMO, AmeriGroup, πρόσθεσε 105.000 εγγεγραμμένους Medicaid τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να κάνει λιγότερους από 52.470 για να πληροί τις προϋποθέσεις Medicaid στο Τέξας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο αυξήθηκαν οι πωλήσεις ατομικών πλάνων ασφάλισης υγείας. Το 2020, ο αριθμός των ατόμων που αγόρασαν ένα ατομικό πακέτο ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο. Η Ambetter/Superior, η μητρική εταιρεία της οποίας είναι η Centene με έδρα το Σεντ Λούις, είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ατομικών προγραμμάτων στην πολιτεία, με περίπου 338.000 εγγεγραμμένους. Το HMO Blue Texas έχει τους δεύτερους περισσότερους εγγεγραμμένους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ