ΗΠΑ CDC: Συμπεριφορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή

ΗΠΑ CDC: Ένα έμφραγμα ονομάζεται επίσης έμφραγμα του μυοκαρδίου Καρδιακή προσβολή συμβαίνει στις ΗΠΑ κάθε 40 δευτερόλεπτα. Μια καρδιακή προσβολή, που ονομάζεται επίσης έμφραγμα του μυοκαρδίου, συμβαίνει όταν ένα μέρος του καρδιακού μυ δεν λαμβάνει αρκετό αίμα. Όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η βλάβη στον καρδιακό μυ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Ενώ η στεφανιαία νόσος είναι η κύρια αιτία καρδιακής προσβολής, ένας σοβαρός σπασμός ή ξαφνική σύσπαση της στεφανιαίας αρτηρίας μπορεί επίσης να σταματήσει τη ροή του αίματος στον καρδιακό μυ. Τα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν πόνο ή δυσφορία στο στήθος, αίσθημα αδυναμίας, αίσθημα λιποθυμίας ή ελαφριά κεφαλαλγία, πόνο στο ένα ή και στα δύο χέρια ή τους ώμους, δύσπνοια και πόνο ή ενόχληση στη γνάθο, το λαιμό ή την πλάτη. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα ναυτίας, εμέτου ή ανεξήγητης κόπωσης. Καρδιακή προσβολή συμβαίνει στις ΗΠΑ κάθε 40 δευτερόλεπτα

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περίπου 17,9 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να παρακολουθείτε και που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρδιακές παθήσεις και καρδιακή προσβολή. Περίπου οι μισοί Αμερικανοί έχουν τουλάχιστον έναν από τους τρεις βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υψηλής χοληστερόλης στο αίμα και του καπνίσματος.

Ενώ ορισμένοι παράγοντες κινδύνου δεν μπορούν να ελεγχθούν, όπως η ηλικία ή οι γενετικοί παράγοντες, άλλες συμπεριφορές που οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο μπορεί να είναι. Για παράδειγμα, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά και χοληστερόλη έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις και συναφείς καταστάσεις.

Το πολύ αλάτι στη διατροφή μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Η μη επαρκής σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις καθώς και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης άλλων ιατρικών παθήσεων που είναι παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης.

Τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι περισσότερα από τον πόνο στο στήθος Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα. Η χρήση καπνού αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρδιακής προσβολής.

Τα CDC λένε ότι το κάπνισμα μπορεί να βλάψει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, η νικοτίνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και το μονοξείδιο του άνθρακα από τον καπνό του τσιγάρου μειώνει την ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να μεταφέρει το αίμα. Η κλινική Mayo προειδοποιεί ότι η παράνομη χρήση ναρκωτικών – συμπεριλαμβανομένων διεγερτικών όπως η κοκαΐνη ή οι αμφεταμίνες – μπορεί να προκαλέσει σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών.

Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here