ΗΠΑ: Η κομητεία Όραντζ βλέπει χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού από την κομητεία Λος Άντζελες


ΗΠΑ:Η κομητεία Όραντζ βλέπει χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού από την κομητεία Λος Άντζελες παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντολή μάσκας. Δύο κομητείες έχουν τα ίδια ποσοστά νοσηλείας ανά 100.000 άτομα. Η κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, μια κομητεία χωρίς εντολή μάσκας, έχει χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού από τη γειτονική κομητεία Λος Άντζελες, η οποία επιβάλλει τη χρήση μάσκας, διαπιστώθηκε σε νέα έκθεση. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 άτομα είναι πέντε στην κομητεία Όραντζ, ενώ η κομητεία του Λος Άντζελες έχει εννέα κρούσματα ανά 100.000 άτομα, ανέφερε η SFGate τη Δευτέρα.

 

Οι δύο κομητείες έχουν πανομοιότυπα ποσοστά νοσηλείας ανά 100.000 άτομα, σε έξι περιπτώσεις η κάθε μία. Οι δύο κομητείες έχουν επίσης παρόμοιο ποσοστό εμβολιασμού, ανέφερε η πύλη. Τα δεδομένα έρχονται καθώς η παραλλαγή δέλτα του κορωνοϊού μειώνεται στην πολιτεία, αφού μια χούφτα κομητείες εφάρμοσαν πολιτικές μάσκας εσωτερικού χώρου σε απάντηση της παραλλαγής.

Η κομητεία του Λος Άντζελες ήταν η πρώτη στην πολιτεία που εξέδωσε εντολή μάσκας τον Ιούλιο για όλους, αφού οι περισσότερες από τις προηγούμενες εντολές μάσκας στην Καλιφόρνια άρθηκαν τον Ιούνιο.

Οι οδηγίες από την κομητεία Orange, εν τω μεταξύ, συνιστούν προς το παρόν όλοι οι κάτοικοι να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια. Η SFGATE διαπίστωσε επίσης ότι η κομητεία του Σαν Ντιέγκο, η οποία έχει υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από τις κομητείες Οράντζ και Λος Άντζελες, είχε επίσης υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού από τις άλλες δύο κομητείες.

Τα ποσοστά νοσηλείας για τις κομητείες Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες και Οράντζ, ωστόσο, δείχνουν παρόμοια στοιχεία. Η έκθεση έρχεται αφού η Καλιφόρνια είδε μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα αποκλεισμού πέρυσι, με την πολιτεία να συνεχίζει τις αυστηρές εντολές έως το 2021.

Οι αξιωματούχοι της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν το καλοκαίρι ότι οι μαθητές των δημόσιων σχολείων πρέπει να φορούν μάσκες στο μάθημα. Ο δημοκρατικός κυβερνήτης Gavin Newsom ανακοίνωσε επίσης μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι η Καλιφόρνια θα γίνει επίσης η πρώτη πολιτεία στην Αμερική που θα απαιτήσει εμβολιασμούς για την COVID-19 για μαθητές της Κ-12, εν αναμονή της πλήρους έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

«Το κράτος απαιτεί ήδη από τους μαθητές να εμβολιαστούν έναντι ιών που προκαλούν ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά-δεν υπάρχει λόγος να μην κάνουμε το ίδιο για την COVID-19», ανέφερε το Newsom σε δελτίο τύπου την Παρασκευή. «Το σημερινό μέτρο, όπως και οι πρώτες μας υποχρεώσεις μάσκας και εμβολιασμού στο σχολείο, αφορούν την προστασία των παιδιών και του σχολικού προσωπικού μας και τη διατήρησή τους στην τάξη».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ