Αίσιο τέλος στο «θρίλερ» στα Λευκά Όρη – Ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης 43χρονου πεζοπόρου


Οι έμπειροι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, μετά από μια ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης, εντόπισαν σώο τον περιπατητή που είχε χαθεί στο βουνό

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός 43χρονου Πολωνού ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του ενώ έκανε πεζοπορία στα Λευκά Όρη.

Αργά την νύχτα, οι πέντε άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών (από Ανώπολη και Βρύσες) που ανέβηκαν στο βουνό, έφτασαν στο σημείο όπου ήταν ο 43χρονος και στην συνέχεια όλοι μαζί ξεκίνησαν την δύσκολη και επίπονη πορεία επιστροφής στ’ Ασκύφου Σφακίων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, o Πολωνός είχε ξεκινήσει από το οροπέδιο του Ομαλού και συγκεκριμένα από το Ξυλόσκαλο με σκοπό να διασχίσει τα βουνά με προορισμό ίσως την Αγία Ρουμέλη ή την Ανώπολη.

Όμως κάποια στιγμή «έχασε» τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στην κορυφή «Κάστρο» πάνω από το οροπέδιο του Ασκύφου, ενώ καθώς νύχτωνε και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, κάλεσε σε βοήθεια μέσω κινητού στο 112.

Για πολλοστή φορά κλήθηκαν οι έμπειροι διασώστες βουνού από την Π.Υ. Βρυσών να προχωρήσουν σε μιαν πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα επίπονη επιχείρηση, με δύο άντρες από τις Βρύσες και τρεις από το κλιμάκιο της Ανώπολης, οι οποίοι μέσα στην νύχτα ανέβηκαν στο βουνό και μετά από πολύωρη προσπάθεια διέσωσαν τον 43χρονο περιπατητή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ