Δίκη για βιτριόλι – Ναθαναήλ: Η στάση της κατηγορούμενης έχει ξαναβάλει τον φόβο στη ζωή της Ιωάννας


Χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα διεξάγεται σήμερα η δίκη για το βιτριόλι

Απούσα είναι σήμερα από τη δίκη για το βιτριόλι η κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2021 στην Καλλιθέα, Έφη Κακαράντζουλα.

Αντίθετα λίγο πριν τις 9, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η δίκη για την εις βάρος της επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Στο δικαστήριο είναι επίσης παρούσα και κατέθεσε η Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία έχει στηρίξει την Ιωάννα Παλιοσπύρου στη μεγάλη περιπέτεια μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

«Γνωρίζω μόνο την Ιωαννα. Την γνώρισα κατά τα τέλη του έτους. Συγκλονίστηκα από τη βιαιότητα του εγκλήματος. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στις κόρες μου. Ήταν ένα διαλυμένο κορίτσι. Μας πήρε καιρό να την πλησιάσω. Ήταν δύσπιστη. Δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον τρίτο. Προσπαθούσα να την τονώσω, να δει ότι υπάρχει», τόνισε η μάρτυρας, που στέκεται στο πλευρό της Ιωάννας τους τελευταίους μήνες.

«Ζει στο σπίτι, δεν έχει κοινωνική ζωή, την παρακαλάω να πάμε μια βόλτα έξω το βράδυ, γιατί τη μέρα δεν πρέπει να κινείται λόγω του ήλιου. Η επαφή με τους γιατρούς δίνει κάποια ελπίδα, συνέχεια βγαίνουν νέες μέθοδοι αποκατάστασης, όλοι μας λένε ότι πρέπει να έχει υπομονή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ψυχολογία του θύματος, η μάρτυρας αποκάλυψε: «Πολλές φορές έχει πει να δώσει τέλος στη ζωή της. Ο ψυχίατρός της κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έχει κάνει βουτιά τις τελευταίες ημέρες η ψυχολογία της, η στάση της κατηγορούμενης έχει ξαναβάλει τον φόβο στη ζωή της, αναρωτιέται τι θα γίνει μετά από όλα αυτά. Αυτό που την κρατά στη ζωή είναι τα μηνύματα του κόσμου. Αυτό που είπε για αυτήν η μητέρα της κοπέλας από τη Φολέγανδρο της έδωσε κουράγιο. Να γίνει σύμβολο, να έχει ένα στόχο» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: «Μακάρι η κοινωνία μας να έχει περισσότερες Ιωάννες».

Η δήλωση της Αννίτας Ναθαναήλ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ