Το παράπονο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Δεν έχω χρήματα να πάω στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη


Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εξέφρασε τον θυμό και τα παράπονά της για όσα ακολουθησαν τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Τον θυμό της για όσα ακολούθησαν τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εξέφρασε η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, παρουσιάζοντας το βιβλίο της εξομολογούμενη, μεταξύ άλλων, ότι δεν ξέρει αν θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στο μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

«Είναι μία υπόθεση όλων σας γιατί είναι ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά δεν είναι δικιά μου υπόθεση ο θάνατος του. Δυστυχώς. Αυτό είναι πολύ πικρό. Και το λέω εδώ σε σας εδώ πρώτη φορά. Το ξέρουν οι δικοί μου. Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με το Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό» είπε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το reportal.gr, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη χρησιμοποίησε τη φράση «καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σε εμάς» τα όσα ακολούθησαν τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εξέφρασε, επίσης, το παράπονό της για το γεγονός ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παραβρεθεί στο 40ήμερο μνημόσυνό του Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.

«Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω. Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, αρχίσαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο» είπε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ