Από σερβιτόρα και πρώην τοξικομανής, πριγκίπισσα της Νορβηγίας. Η σκοτεινή ζωή της Mette Marit


Εν έτη 2018, η ιστορία της Σταχτοπούτας που από σκονισμένη, ταλαίπωρη και θετή κόρη μίας μοχθηρής και άκαρδης γυναίκας κατέληξε λαμπερή πριγκίπισσα στο πλευρό του περιζήτητου βασιλόπουλου των ονείρων της, φαντάζει πιο αληθινή από ποτέ

Η εποχή που ο Εδουάρδος ο 8ος της Αγγλίας αναγκάστηκε από το Παλάτι και την βρετανική κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον θρόνο όταν δήλωσε πως επιθυμεί να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη, Αμερικανίδα Γουάλις Σίμσον, έχει περάσει ανεπιστρεπτί τη στιγμή που ο Φίλιππος της Ισπανίας παντρεύτηκε την πρώην σερβιτόρα Λετίθια και ο Χάρι την αφρικανοαμερικανίδα Μέγκαν Μαρκ, η οποία έχει ήδη ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της.

Πριν συμβούν όμως όλα αυτά, μία άλλη γυναίκα, σε κάποιο άλλο βασίλειο της Ευρώπης είχε έρθει για να σοκάρει με το παρελθόν της την κοινή γνώμη και τον Τύπο. Η πριγκίπισσα Μette Marit της Νορβηγίας είναι η ζωντανή απόδειξη πως η αγάπη μπορεί να αφήσει πίσω της οποιοδήποτε σκοτεινό προηγούμενο, να ξορκίσει δαίμονες και να χαρίσει απλόχερα δεύτερες ευκαιρίες σε εκείνους που θα χτυπηθούν από τα βέλη του έρωτα.

Η ξανθιά Mette Marit αρκετά χρόνια πριν γνωρίσει τον διάδοχο του νορβηγικού θρόνου είδε τον εαυτό της να φτάνει στα άκρα, ζώντας μία πραγματικότητα βουτηγμένο στην φτώχεια, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ το 2010, την χρονιά που ο πρίγκιπας Haakon δήλωσε δημόσια πως θέλει να την παντρευτεί, είχε ήδη έναν γιο τεσσάρων χρονών.

Στην περίπτωση της Mette Marit τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέα με το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Νορβηγίας δεν έδειξαν τον αντίστοιχο ενθουσιασμό με αυτό της κοινής γνώμης στη Μεγάλη Βρετανία όταν ο Χάρι εμφάνισε για πρώτη φορά τη Μέγκαν. Μάλιστα, δεν ήταν καθόλου λίγοι όσοι πίστεψαν πως ο διάδοχος θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις που του ασκούσε η θέση του και το πρωτόκολλο και θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα του στον θρόνο προκειμένου να την κάνει γυναίκα του. Το κορίτσι με το σκληρό παρελθόν όμως βρήκε ξαφνικά έναν ανέλπιστο σύμμαχο: την βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας, που την καλοδέχθηκε και αποφάσισε να επιτρέψει στον Haakon να ζήσει με την γυναίκα που αγαπά.

Σήμερα η Mette Marit είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στη χώρα της, με την ίδια να είναι έτοιμη να αναλάβει χρέη βασίλισσας όταν έρθει η ώρα, επιδιώκοντας να μιλάει πια όσο το δυνατόν λιγότερο για το παρελθόν της. Ένα νέο δεδομένο όμως φαίνεται πως έρχεται να δυσκολέψει από την αρχή την ζωή της, καθώς η μελλοντική μονάρχης διαγνώστηκε τον Οκτώβριο του 2018 με μία πολύ σπάνια ασθένεια στους πνεύμονες, τα συμπτώματα της οποίας χειροτερεύουν αισθητά με το πέρασμα του χρόνου, ενώ δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάποια γνωστή θεράπεια. Η συγκεκριμένη πάθηση προκαλεί σημαντικές αλλαγές στην λειτουργεία των πνευμόνων, οι οποίες δεν σχετίζονται με κάποιον τρόπο με το περιβάλλον ή τις κλιματικές συνθήκες.

Κι ενώ οι έρευνες σχετικά με την συγκεκριμένη, σπάνια πάθηση συνεχίζονται χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, η Mette Marit δίνει τον δικό της αγώνα προκειμένου να μην αφήσει την ασθένεια της να επηρρεάσει σημαντικά τη ζωή της παρά το γεγονός ότι το ιατρικό συμβούλιο του Παλατιού έχει καταλήξει πως η εν λόγω πάθηση περιορίζει σε βάθος χρόνου σημαντικά τη ζωή του ασθενή.

Δες το παρακάτω βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ