Νίκος Χαρδαλιάς: Οι φωτογραφίες που εξόργισαν τους Τούρκους – «Πήγε σε υπό κατοχή νησιά μας»


Η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά σε ακριτικά νησιά, και οι φωτογραφίες που ανάρτησε στα social media ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, έβγαλαν τον τουρκικό Τύπο στην αντεπίθεση. «Κατεχόμενο νησί μας» χαρακτήρισαν τις Οινούσσες και μιλούν για ακραία πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας.

Σε ένα άνευ προηγουμένου προκλητικό παραλήρημα επιδόθηκε μερίδα του τουρκικού Τύπου, με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, στις Οινούσσες και σε άλλα μικρά ακριτικά νησιά στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2021». Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «κατεχόμενα νησιά» και για προκλητικές φωτογραφίες του κ. Χαρδαλιά με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος.

Μάλιστα, επανέλαβαν τη θέση που εξέφρασε επίσημα η Άγκυρα στον ΟΗΕ για αποστρατικοποίηση των νησιών, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι αυτή που προχωρά σε προκλήσεις και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Συνεχίζοντας στη λογική «τα δικά σου, δικά μου», ο τουρκικός Τύπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Χαρδαλιά και τη χώρα μας.

«Η Ελλάδα έκανε ασκήσεις στο υπό κατοχή νησί μας», ανέφερε η εφημερίδα Sozcu και υπογραμμίζει πως ο Νίκος Χαρδαλιάς φωτογραφήθηκε «με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».


Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα της Yeni Safak, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι «ξανά πίσω από τις νέες προκλήσεις. Έκανε άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας και πήρε πόζες με φόντο τη Σμύρνη».

Η αρχική ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ