Επίθεση Τσαβούσογλου σε Μακρόν: Να λέει ό,τι θέλει μπροστά μας, όχι πίσω από την πλάτη μας


Για λάθος της Τουρκίας να εμπλακεί σε διάλογο με τη Γαλλία έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Εμείς δεν έχουμε μαύρη κηλίδα στην ιστορία μας σαν την αποικιοκρατία», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Απάντηση στις τοποθετήσεις του Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την Τουρκία θέλησε να δώσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Ουκρανό ομόλογό του, σχολίασε τις πρόσφατες τοποθετήσεις Μακρόν ενώ για ακόμα μια φορά έδειξε την ενόχληση της Άγκυρας για τη συμφωνία του Παρισιού με την Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις, αναφέροντας μάλιστα πως τα λόγια του δεν θα του αποφέρουν… ψήφους στις επερχόμενες εκλογές!

«Είναι μεγάλο λάθος να μπει η Τουρκία σε τέτοιες συζητήσεις, καθώς εμείς δεν έχουμε μαύρη κηλίδα στην ιστορία μας όπως η αποικιοκρατία», είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Έχουμε δει ξανά και ξανά στο παρελθόν ότι τέτοιες φτηνές προσεγγίσεις δεν βοηθούν στις εκλογές».

Κλείνοντας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε για τον Εμανουέλ Μακρόν πως «αν θέλει να πει κάτι για εμάς, καλό θα είναι να το κάνει μπροστά μας, μπροστά στο πρόσωπό μας και όχι πίσω από την πλάτη μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ