Σουηδικό μασάζ: Μια τεχνική μασάζ που συνδυάζει τη χαλάρωση και την ενδυνάμωση

To σουηδικό μασάζ είναι ίσως μία από τις πιο γνωστές τεχνικές θεραπείας μασάζ σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μικρά αργά χτυπήματα κυρίως στην πλάτη, στα χέρια και στα πόδια γίνονται με ταυτόχρονη κίνηση των αρθρώσεων. Εξασφαλίζουν έτσι μια εμπειρία που θα σας αφήσει τόσο χαλαρούς όσο και ενδυναμωμένους. Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα σουηδικό μασάζ, τότε θα πρέπει να είστε ανοιχτοί στη διαδικασία όταν επισκεφθείτε έναν ειδικό του είδους.

Τι να περιμένετε στο σουηδικό μασάζ;

Ο θεραπευτής μασάζ θα χρησιμοποιήσει μακρά κτυπήματα ολίσθησης. Θα χτυπήσει με τα δάχτυλά του αργά και θα ασκήσει κυκλική πίεση από τα χέρια και τις παλάμες του. Η ταυτόχρονη κίνηση των αρθρώσεων γίνεται με σκοπό την ανακούφιση της έντασης των μυών. Ο πρωταρχικός στόχος του σουηδικού μασάζ είναι να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα. Μερικά από αυτά τα χτυπήματα που χρησιμοποιούνται ακολουθούν την πορεία της ροής του αίματος πίσω στην καρδιά. Αυτό σίγουρα βοηθά στην αύξηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα σας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Τα σουηδικά μασάζ στοχεύουν τους μυς στην επιφάνεια σε αντίθεση με άλλες τεχνικές μασάζ που γίνονται για τους μυς σε βάθος. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, πρέπει να αναπνέετε κανονικά και θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να χαλαρώσετε τόσο τους μυς όσο και το μυαλό σας. Εάν ο θεραπευτής μασάζ σας κάνει κάτι που θα σας πονέσει θα πρέπει να του το πείτε, διότι η επικοινωνία είναι μια σημαντική πτυχή του σουηδικού μασάζ. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε αμέσως πριν από το ραντεβού σας για μασάζ και πιείτε πολύ νερό μετά τη συνεδρία.

Χαλάρωση και ενδυνάμωση

Τα χαλαρωτικό αποτέλεσμα του σουηδικού μασάζ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία αγχωτικών και καταθλιπτικών καταστάσεων. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη έχουν πρόβλημα στο να χαλαρώσουν. Η κόπωση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή αδυναμία να κοιμηθούμε καλά. Η κόπωση είναι κάτι περισσότερο από εξάντληση. Είναι έλλειψη ενέργειας και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι χρειάζεται να κοιμάστε αρκετά για να ξεκουραστείτε. Χρειάζεται και να ξεκουράζετε και τους μυς σας και αυτό μπορεί να γίνει με το σουηδικό μασάζ. Έρευνες έχουν δείξει ότι όλοι οι τύποι πονοκεφάλων, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών, μπορούν να ανταποκριθούν καλά στο σουηδικό μασάζ.

Πολλές φορές, οι πονοκέφαλοι θα σας εμποδίσουν από το να χαλαρώσετε. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος μασάζ επικεντρώνεται στη χαλάρωση ολόκληρου του σώματος, μπορείτε να λάβετε τη χαλάρωση που χρειάζεστε για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο. Επίσης ο πόνος, οξύς και χρόνιος, ανταποκρίνεται ιδιαίτερα καλά στα σουηδικά μασάζ. Οι αργές απαλές κινήσεις και το μασάζ της πλάτης, των ώμων, του λαιμού σας μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον πόνο και την μυϊκή ένταση που μπορεί να υπάρχει.

Οι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί είναι εκείνοι οι τραυματισμοί που προκαλούνται από την επανάληψη της ίδιας κίνησης ξανά και ξανά όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και άλλοι πόνοι που προκαλούνται από υπερβολική χρήση και επαναλαμβανόμενες ίδιες κινήσεις. Οι περισσότεροι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί από στρες επηρεάζουν το άνω μέρος του σώματος και τα άνω άκρα και είναι πάλι κάτι που μπορεί το σουηδικό μασάζ να αντιμετωπίσει καλά. Δοκιμάστε και απολαύστε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here