Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Για να προβλέψουν τη σοβαρότητα της covid-19 στα παιδιά, οι ερευνητές συλλέγουν σάλιο

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Οι ερευνητές μελετούν αν ορισμένοι βιοδείκτες στο σάλιο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη της σοβαρότητας της COVID-19 στα παιδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν μολυνθεί με COVID-19 έχουν ήπια ασθένεια, ορισμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές επιπλοκές όπως φλεγμονή της καρδιάς ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Η ομάδα επιστημόνων από το Penn State College of Medicine και το Wayne State University συλλέγουν δείγματα σάλιου από 400 ασθενείς με COVID-19 ηλικίας 18 ετών και αναζητούν επείγουσα περίθαλψη σε δύο παιδικά νοσοκομεία, έγραψε η παιδιατρική ομάδα σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στην εικονική Εθνική Συνδιάσκεψη & Έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής 2021. “Η χρήση σάλιου για την πρόβλεψη της σοβαρότητας της λοίμωξης είναι μη επεμβατική και ανώδυνη”, δήλωσε ο Δρ Usha Sethuraman, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Central Michigan.

“Εάν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό, το σάλιο μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι σε παιδιά στα οποία η λήψη αίματος είναι δύσκολη και ενοχλητική. Επιπλέον, η έγκαιρη αναγνώριση της σοβαρότητας της COVID-19 μπορεί να βοηθήσει τους κλινικούς γιατρούς να θεσπίσουν έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. ”

Ο Sethuraman σημείωσε ότι δεν υπάρχουν καθιερωμένοι βιοδείκτες που να προβλέπουν την εξέλιξη της νόσου στα παιδιά που εκτίθενται στην COVID-19. Οι ερευνητές μελετούν συγκεκριμένα κυτοκίνες και microRNA ή βιοδείκτες που πιστεύεται ότι ελέγχουν τη φλεγμονή του σώματος κατά τη μόλυνση.

Μια πρώιμη ανάλυση μεταξύ 150 παιδιών έδειξε αυξημένα επίπεδα δύο κυτοκινών (MIG και CXCL-10) μεταξύ εκείνων με σοβαρή COVID-19 έναντι εκείνων χωρίς σοβαρή πορεία της νόσου COVID-19, καθώς και μεταβαλλόμενα επίπεδα microRNA, τα περισσότερα από τα οποία αναφέρθηκαν να είναι “σημαντικά χαμηλότερα” σε παιδιά με σοβαρή λοίμωξη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here