CDC ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ έχασαν ένα ή περισσότερα εμβόλια ρουτίνας το 2018


CDC ΗΠΑ: Η πλειοψηφία των ενηλίκων στις ΗΠΑ έμεινε χωρίς εμβόλιο για μία ή περισσότερες ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια κατά τη σεζόν 2017-2018, σύμφωνα με μια έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αν και ο εμβολιασμός για την COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα, η έκθεση αναφέρει ότι οι ενήλικες συχνά έχασαν τα συνήθη εμβόλια που παρέχουν ρουτίνα που παρέχουν προστασία από γρίπη, πνευμονία, τέτανο, διφθερίτιδα, κοκκύτη και ακόμη και έρπητα ζωστήρα, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. Το CDC συνιστά εμβόλια για ενήλικες με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας τους, των ιατρικών προβλημάτων και του προηγούμενου ιστορικού εμβολιασμού, προκειμένου να προληφθούν ορισμένες μολυσματικές ασθένειες.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 50 ετών συχνά πληρούν κριτήρια για εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα, ενώ εμβόλιο πνευμονίας χορηγείται συχνά σε νεότερους ασθενείς που μπορεί να έχουν χρόνιες πνευμονικές παθήσεις, όπως το άσθμα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να αγνοούν την καταλληλότητά τους για αυτά τα εμβόλια.

Το CDC διεξήγαγε μια εθνική διατομή για τον πληθυσμό από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 για εμβολιασμό κατά της γρίπης και από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2018 για εμβόλια πνευμονιόκοκκου, ζωστήρα, τετάνου, διφθερίτιδας, κοκκύτη, ηπατίτιδας Α, ηπατίτιδας Β και HPV. Τα ευρήματα έδειξαν χαμηλή πρόσληψη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με λίγους ενήλικες ηλικίας 19 ετών και άνω που έλαβαν όλα τα κατάλληλα για την ηλικία εμβόλια.

Ακόμη και μεταξύ των ενηλίκων με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού που ανέφεραν ότι είχαν μια συνηθισμένη θέση για υγειονομική περίθαλψη, τα αποτελέσματα αποκάλυψαν χαμένες ευκαιρίες σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης για εμβολιασμούς, ανεξάρτητα από την κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης. Μεταξύ των ενηλίκων που είχαν ακόμη 10 ή περισσότερες επαφές με γιατρό το προηγούμενο έτος, το 20% έως περίπου το 88% ανέφεραν ότι δεν είχαν λάβει τις προτεινόμενες λήψεις. Επίσης, λιγότερο από το μισό πληθυσμό των ΗΠΑ εμβολιάστηκε για τη γρίπη, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Δρ L.J Tan, επικεφαλής της πολιτικής και των συνεργασιών του Συνασπισμού Δράσης Ανοσοποίησης, δήλωσε πρόσφατα στην Αμερικανική Ιατρική Ένωση ότι η πανδημία του COVID-19 έχει επιδεινώσει μόνο το πρόβλημα. Όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο γιατρό, οι εμβολιασμοί αποτελούν προτεραιότητα στην επίσκεψη στο γραφείο. Ωστόσο, “οι ενήλικες γενικά εργάζονται σε [ανάγκες] οξείας περίθαλψης”, είπε. “Μπαίνεις όταν συμβαίνει κάτι. Ως αποτέλεσμα, τα εμβόλια χάνονται στο ανακάτεμα”.

Εκτίμησε ότι 50.000 ενήλικες πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια πριν από την πανδημία της COVID-19. Η CDC συνιστά στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού των ασθενών σε κάθε επίσκεψη και να προτείνουν εμβολιασμούς κατάλληλους για την ηλικία με βάση τις τρέχουσες οδηγίες.

Ένας τρόπος για να ενισχυθεί η πρόσληψη εμβολίων, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, είναι η μεγιστοποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων υγειονομικής περίθαλψης. Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας μπορεί να ειδοποιήσει κάθε επαγγελματία υγείας για το ποιος πρέπει να εμβολιαστεί και στη συνέχεια μπορεί να προγραμματιστεί πριν τελειώσει η επίσκεψη, εάν ο ασθενής είναι πρόθυμος.

Οι πύλες ασθενών μπορούν επίσης να ειδοποιούν τους ασθενείς όταν πρέπει να εμβολιαστούν ενώ οι ασθενείς μπορούν ταυτόχρονα να λάβουν εκπαίδευση σχετικά με το γιατί το εμβόλιο είναι σημαντικό για την πρόληψη της συγκεκριμένης μολυσματικής ασθένειας. “Πρέπει να συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι η αξία δεν είναι μόνο για παιδιατρικούς πληθυσμούς”, δήλωσε ο Tan. «Είναι μια αξία ζωής».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ