Σχέσεις παππούδες: Τι αλλάζει στη ζωή των παππούδων με τα παιδιά τους όταν έρχονται τα πρώτα εγγόνια


Οι οικογενειακές σχέσεις αλλάζουν μερικές φορές όταν φτάνουν εγγόνια. Ο ερχομός των εγγονιών μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στους γονείς τους ή και πιο μακριά. Μπορεί να νιώθετε περηφάνια και χαρά καθώς βλέπετε τα παιδιά σας να γίνονται καλοί και φροντισμένοι γονείς. Αλλά μπορεί και να νιώσετε θυμό αν για παράδειγμα θεωρείτε ότι τα μαλώνουν συχνά. Αλλά μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα χρειάζονται λίγο χρόνο για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν, ειδικά αν υπήρχε απόσταση ή ένταση στη σχέση σας με τους γονείς των εγγονιών σας.

Επαναπροσδιορίζοντας την σχέση σας

Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι γονείς των εγγονιών σας μαθαίνουν να είναι γονείς. Η υποστήριξή σας μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια καθώς αυτοί μαθαίνουν. Και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θυμηθείτε ότι μαθαίνετε να είστε παππούς και γιαγιά. Προσπαθήστε να μην είστε πολύ σκληροί με τα παιδιά σας εάν τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλετε με τα εγγόνια σας.

Καλό θα ήταν να δώσετε χρόνο και χώρο στους γονείς των εγγονιών σας για να καταλάβουν τι είδους γονείς θέλουν να είναι. Εάν ζείτε πολύ μακριά, συζητήστε τα μελλοντικά σας σχέδια για την επίσκεψη στα εγγόνια σας και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε και βιντεοκλήση. Χρησιμοποιήστε την άφιξη των εγγονιών ως ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με το παιδί σας εάν η σχέση σας είχαν τεταθεί τελευταία. Θα μπορούσατε να «σπάσετε» τον πάγο προτείνοντας στον γιό ή στην κόρη σας να συμμετέχετε στην ανατροφή τους με το να τα κρατάτε για λίγες ώρες κάποιες μέρες της εβδομάδας. Έχετε στο νου σας ότι οι περισσότεροι γονείς εκτιμούν την υποστήριξη. Είτε πρόκειται για πρακτική βοήθεια, όπως η παραλαβή των παιδιών από το σχολείο, είτε για συναισθηματική υποστήριξη, όπως το να τους ακούσετε αν έχουν μία αποθαρρυντική μέρα.

Ένα χέρι βοηθείας

Αν λοιπόν τους βοηθάτε εβδομαδιαίως και τους κρατάτε τα παιδιά για λίγες ώρες, τότε και η σχέση με τους γονείς των εγγονιών σας θα φτιάξει και η σχέση τους με τα παιδιά τους. Μην ξεχνάτε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα. Η σύγχρονη ζωή επιτάσσει διαφορετικούς τρόπους ανατροφής των παιδιών. Εσείς ως παππούδες οφείλετε να το σεβαστείτε αυτό. Θα πρέπει να περιμένετε έως ότου σας ζητηθεί συμβουλή πριν την δώσετε. Οι συμβουλές μπορεί να είναι υπέροχες, αλλά πάρα πολλές μπορεί να είναι συντριπτικές και ακόμη και αποξενωτικές. Εάν πιστεύετε ότι οι γονείς των εγγονιών σας κάνουν καλή δουλειά ως γονείς στα εγγόνια σας, φροντίστε να τους ενημερώσετε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ