Κορονοϊός – Παιδικά πάρτι: Η διαφωνία ανάμεσα σε Βατόπουλο – Μαγιορκίνη


Οι δυο καθηγητές αναφέρθηκαν στα παιδικά πάρτι, εν μέσω κορονοϊού και στο κατά πόσο πρέπει να αποφεύγονται ή όχι

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας, κ Βατόπουλος υπήρξε επιφυλακτικός αναφορικά με τα παιδικά πάρτι λέγοντας ότι υπάρχουν υποχρεωτικοί συνωστισμοί όπως τα σχολεία αλλά και μη υποχρεωτικοί όπως τα πάρτι, λέγοντας ότι πρέπει «να αποφεύγουμε τους μη υποχρεωτικούς».

Ο κ. Μαγιορκίνης, εξέφρασε μια πιο ελαστική άποψη αναφορικά με το θέμα που προβληματίζει τους γονείς λέγοντας πως «να ζυγίσουμε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σε πάρτι». Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει «να ζυγίσουμε το όφελος που υπάρχει για τα παιδιά» το να πάνε σε ένα πάρτι, τονίζοντας πως «προτεραιότητα έχει η ψυχικής τους υγεία». «Να μην πιέζονται τα παιδιά, να μπορούν να βλέπουν τους φίλους τους», κατέληξε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής κάλεσε ταυτόχρονα τους γονείς και παππούδες να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση, ώστε να μην υποφέρουν εξαιτίας τους τα παιδιά.

Η πορεία του κορονοϊού στη χώρα

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια αυξητική τάση στα κρούσματα, ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει παγκοσμίως μια τάση αποκλιμάκωσης και στα κρούσματα και στους θανάτους και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν lockdown», παρατήρησε ο καθηγητής Ιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα μειωθεί, έχει μειωθεί η θνητότητα και ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι, «θα είμαστε αντιμέτωποι με τον κορονοϊό για αρκετό καιρό ακόμη».

«Είμαστε ήδη ένα βήμα μπροστά, έχουμε πει από την αρχή ότι αυτές οι καταστάσεις κρατούν 2-3 χρόνια. Τα lockdown έχουν περιοριστεί, λόγω και του κοινωνικού αντίκτυπου που έχουν και του οικονομικού και έχει προκριθεί το τρίπτυχο εμβολιασμοί, πολλά τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ