Κολύμβηση 101: Πώς να ξεκινήσετε το κολύμπι ως μέσο αυτοφροντίδας


Είναι γνωστό ότι η κολύμβηση είναι μια υγιής δραστηριότητα με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, είναι μια δραστηριότητα με πολλά οφέλη για την σωματική και ψυχική υγεία. Αν αναρωτιέστε γιατί το κολύμπι μπορεί να είναι καλό για εσάς, σκεφτείτε ότι είναι μια άσκηση που είναι προσβάσιμη σε άτομα όλων των ηλικιών – ακόμα και σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Αποτελεί μια εξαιρετική καρδιαγγειακή προπόνηση, καθώς και ένα είδους προπόνησης για όλο το σώμα. Γυμνάζετε τους βραχίονες, την πλάτη και τους ώμους. Η κολύμβηση είναι επίσης ασφαλής για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που έχουν άσθμα. Αρκεί να το έχετε συζητήσει με το γιατρό σας πριν βουτήξετε σε οποιεσδήποτε έντονες δραστηριότητες πισίνας ή στη θάλασσα.

Πώς να ξεκινήσω την κολύμβηση;

Αν δεν είστε χειμερινός κολυμβητής, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να επικοινωνήσετε με έναν κολυμβητικό οργανισμό στη γειτονιά σας. Αυτό θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία μετακίνησης. Έτσι θα μάθετε τι λειτουργεί για εσάς και τον τρόπο ζωής σας. Υπάρχουν και δημοτικά κολυμβητήρια που έχουν κάποιες κενές ώρες για το κοινό για ελεύθερη κολύμβηση. Αν αποφασίσετε και πάτε σε ένα τέτοιο κολυμβητήριο, θέστε ορισμένους στόχους. Παραδείγματος χάριν, φροντίστε να κολυμπήσετε μέχρι 5 γύρους σε μια μεγάλη πισίνα χωρίς να σταματήσετε. Στη συνέχεια, με τον καιρό αυξήστε σιγά σιγά τους γύρους για πιο έντονη άσκηση. Αν από την άλλη είστε και χειμερινός κολυμβητής επιλέξτε την θάλασσα για να ξεφύγετε και για να ασκηθείτε χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κολύμπι στη θάλασσα:

  • επικίνδυνα κύματα
  • να σας τραβήξει το ρεύμα
  • παλιρροιακές κινήσεις

Από τους παραπάνω κινδύνους μπορεί να παρουσιαστούν τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη που μπορεί αν προκληθούν από το κύμα, την κατάδυση με το κεφάλι ή το άλμα από τους βράχους. Για να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε ασφαλείς όταν κολυμπάτε στην θάλασσα, πρέπει να:

  1. κολυμπάτε πάντα ανάμεσα στις κόκκινες και κίτρινες σημαίες σε περιπολούμενες παραλίες
  2. αναζητήστε πινακίδες στην είσοδο της παραλίας για τοπικές πληροφορίες
  3. μην κολυμπάτε ποτέ μόνοι σας και να κολυμπάτε πάντα με κάποιον άλλο
  4. μην κολυμπάτε ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ ή μετά από ένα μεγάλο γεύμα

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη είναι σίγουρο ότι το κολύμπι σας θα γίνει μία αγαπημένη συνήθεια. Αυτή η δραστηριότητα θα σας βοηθά να ξεφύγετε από την ρουτίνα της πραγματικής ζωής και θα αδειάζει το μυαλό σας. Επιλέξτε το κολύμπι για σωματική άσκηση και απολαύστε μια νέα συνήθεια που σίγουρα με τον καιρό θα σας γίνει λατρεία!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ