Halloween AAOS: Αποφύγετε τραυματισμούς από κολοκύθα με αυτές τις συμβουλές ειδικών


Halloween AAOS: Οι ειδικοί έδωσαν οδηγίες ασφάλειας εν αναμονή τραυματισμών από τραύματα και επισκέψεις στο τμήμα έκτακτης ανάγκης. Με το Halloween να απέχει μόλις εβδομάδες, η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών AAOS εξέδωσε οδηγίες ασφαλείας την Τετάρτη, με στόχο να μειώσει τους τραυματισμούς από τραύματα και τις επισκέψεις σε τμήματα έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την κολοκύθα και άλλες γιορτές που σχετίζονται με τις διακοπές.

“Είναι σημαντικό για τους γονείς να καθορίσουν σαφή όρια με τα παιδιά τους και να τους διδάξουν συμβουλές ασφάλειας για να εξασφαλίσουν ότι έχουν θετική εμπειρία, αντί να χρειαστεί να επισκεφθούν το νοσοκομείο”, δήλωσε ο Δρ Craig Phillips, ορθοπεδικός χειρουργός χειρός και εκπρόσωπος της Αμερικανικής  Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών AAOS.

“Η χρήση κατάλληλων οργάνων κοπής κολοκύθας και η αποκοπή από το σώμα είναι μόνο ένας τρόπος για να αποφευχθούν μυοσκελετικοί τραυματισμοί.” Οι ειδικοί συνέστησαν επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σετ κοπής ή μαχαίρια ειδικά σχεδιασμένα για σκάλισμα για να μειώσετε τον κίνδυνο να κολλήσει το μαχαίρι στο δέρμα της κολοκύθας. Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν σκάλισμα κολοκύθας σε καθαρό, στεγνό χώρο με επαρκή φωτισμό, χωρίς υγρασία στα εργαλεία ή στα χέρια.

Σε περίπτωση τραυματισμού, όπως ένα κόψιμο, οι ειδικοί συμβουλεύουν την άσκηση πίεσης με καθαρό πανί, την ανύψωση της τραυματισμένης περιοχής πάνω από την καρδιά, τον καθαρισμό της περικοπής και την κάλυψη με επίδεσμο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν το κόψιμο είναι βαθύ και η αιμορραγία επιμένει τα τελευταία 10-15 λεπτά, λένε οι ειδικοί.

Επίσης επιλέξτε μη εύφλεκτα φώτα αντί για κεριά μέσα σε κολοκύθες και άλλα διακοσμητικά, λέει η ομάδα. Σχεδόν οι μισοί τραυματισμοί που σχετίζονται με το Halloween το 2018 αφορούσαν σκάλισμα κολοκύθας, αν και σχεδόν 2.700 τραυματισμοί αφορούσαν ταξίδια και πτώσεις, σημείωσε η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών AAOS, επικαλούμενη δεδομένα από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, με το 27% των τραυματισμών να περιλαμβάνει τραύματα και κατάποση, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ