Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ – Οργανώνονται τα επιτελεία των υποψηφίων


Ποιοι στελεχώνουν τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής επικύρωσε την προηγούμενη Κυριακή τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για τις 5 Δεκεμβρίου (πρώτος γύρος) και τις 12 Δεκεμβρίου (δεύτερος γύρος).

Οι υποψήφιοι οργανώνουν τις δυνάμεις τους και ξεδιπλώνουν σιγά σιγά τη στρατηγική τους, επιχειρώντας να δώσουν το στίγμα τους με στοχευμένες παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο και εκδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα συναντώνται με βουλευτές και στελέχη με στόχο να «χτίσουν» συμμαχίες.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν η ανθρωπογεωγραφία και τα επιτελεία των υποψηφίων, οι άνθρωποι δηλαδή που οργανώνουν και «τρέχουν» τις υποψηφιότητες.

Τα ιστορικά στελέχη που στηρίζουν την Φώφη Γεννηματά

Η εν ενεργεία πρόεδρος και εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, διαθέτει ένα μεγάλο κύκλο υποστηρικτών.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα απολαμβάνει την στήριξη των Βασίλη Κεγκέρογλου, Ευαγγελίας Λιακούλη, Γιώργου Αρβανιτίδη, Μπαράν Μπουρχάν, Χρήστο Γκόγκα, Ανδρέα Πουλά και Γιώργου Μουλκιώτη.

Παράλληλα, στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά είναι μια σειρά στελεχών από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, που λειτουργούν τρόπον τινά ως «μυστικοί σύμβουλοί» της. Μεταξύ αυτών των προσώπων είναι ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Θανάσης Τσούρας.

Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς της θα διαδραματίσουν κεντρικά στελέχη από τον συνδικαλιστικό χώρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και κάποιες εκ των συνιστωσών του Κινήματος Αλλαγής, όπως η Ανανεωτική Αριστερά του Θόδωρου Μαργαρίτη.

Σε κεντρικό επίπεδο, την οργάνωση της υποψηφιότητάς της έχουν αναλάβει η Τόνια Αντωνίου και ο Στέφανος Παραστατίδης, ενώ το επιτελείο της απαρτίζεται από τον Μανώλη Οθωνα, τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον Παύλο Χρηστίδη.

Με άρωμα νέας γενιάς η ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο Nίκος Ανδρουλάκης έχει συσπειρώσει στον κύκλο υποστηρικτών του στελέχη από τη νέα γενιά και τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, να αποτελεί τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς έχει τη συνολική εποπτεία και ευθύνη της νέας εσωκομματικής αναμέτρησης.

Κομβικό ρόλο στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη θα έχει και ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ το οργανωτικό τραπέζι πλαισιώνεται από τους Γρηγόρη Φελώνη και Νανά Βρυώνη, αλλά και από άλλα στελέχη, προερχόμενα κυρίως από τη νεότερη γενιά της Παράταξης, που θα «τρέξουν» τον μηχανισμό σε επίπεδο νομών και δήμων.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα, στο πλευρό του ευρωβουλευτή είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο της προσέγγισης συναδέλφων του από την «πράσινη» Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και ο Γιώργος Φραγγίδης.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλευρό του βρίσκονται ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Γιάννης Στεφανάκης (Οροπέδιο Λασιθίου), ο Νίκος Μήλης (Οικονομικό Επιμελητήριο), ο Νίκος Μπουνάκης και ο Παναγιώτης Μπουλιέρης.

Η πλευρά Ανδρουλάκη έχει περίπου εκατό άτομα στην Κεντρική Επιτροπή, ανάμεσά τους ο Χάρης Μπελτεγρής, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς, η Κρυσταλλία Αρμενάκη, ο Βάιος Καλοπήτας, ο Παναγιώτης Μπουλιέρης και ο Ηρακλής Δρούλιας. Από τη ΔΗΜΑΡ, την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη αναμένεται να στηρίξουν ο Γιώργος Γιάνναρος και ο Μανώλης Βελεγράκης.

Η ανθρωπογραφία των υποστηρικών του Ανδρέα Λοβέρδου

Στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκεται η ευρωβουλευτής του κόμματος, Εύα Καϊλή, καθώς και οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Παράλληλα, έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξη τους οι ακόλουθοι: Κώστας Μποτόπουλος, Χρήστος Φωτίου, Βασιλική Σουλαδάκη, Ελπίδα Τσουρή και Λεωνίδας Γρηγοράκος, Σταύρος Κωνσταντινίδης και Νότςη Παρασκευόπουλος.

Παράλληλα, απολαμβάνει την στήριξη του πρώην βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης τη στήριξη του Στέφανου Μιχαλάκου, της Ελένης Τριανταφυλλίδη, της Γιώτας Γαζή, του Δημήτρη Καρέλλα, του Γιάννη Μίχα, της Ελισάβετ Γράψα, της Βούλας Γεωργάκη και της Αλεξάνδρας Σαγρή.

Στο επιτελείο του βρίσκονται η Μαρία Μηλίνη, ο Άγγελος Καραχάλιος, ο Μπάμπης Βαρδίκος, ο Βασίλης Χρήστου και η Αθηνά Μπούτση.

Οι υποστηρικτές του Χάρη Καστανίδη

Ο Χάρης Καστανίδης είναι από τους υποψήφιους που διατηρεί σκληρή στάση ως προς το ενδεχόμενο εκ νέου κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ενόψει και της απλής αναλογικής που εφαρμοστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πυρήνας υποστηρικτών, επίσημων και μη, του κ. Καστανίδη προέρχεται ως επί το πλείστον από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, καθώς από το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Καρχιμάκης έχει εκφράσει επίσημα την στήριξη του προς το πρόσωπο του Χάρη Καστανίδη. Τα υπόλοιπα στελέχη, με παπανδρεϊκές αναφορές, που φέρονται να είναι κοντά στον Χάρη Καστανίδη είναι οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Πεταλωτής και Σωκράτης Ξυνίδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ