Ταξίδια: Ταξιδέψτε για να χαλαρώσετε και όχι για να δείτε αξιοθέατα!

Όταν βρίσκεστε σε έναν σταθερό ρυθμό προγραμματισμού και περιπέτειας, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε εξαντληθεί από όλα αυτά. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να σκεφτείτε για να δείτε εάν χρειάζεστε ένα διάλειμμα ή να συμπεριλάβετε περισσότερη αυτοφροντίδα στη ρουτίνα σας με ένα ταξίδι. Το σακίδιο πλάτης μπορεί να είναι διασκεδαστικό αλλά απαιτεί πολλή ενέργεια και δεν θα είμαστε για πάντα 20 χρονών! Μην αισθάνεστε ένοχοι εάν χρειάζεστε λίγο χώρο μακριά από τα αξιοθέατα. Μερικές φορές χρειαζόμαστε διακοπές από τις διακοπές μας. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασκήσετε σκόπιμα την αυτοφροντίδα του μυαλού, του σώματος και της ψυχή σας ενώ ταξιδεύετε. Σύντομα, θα επιστρέψετε στη καθημερινότητα και θα αισθανθείτε ανανεωμένοι.

Συμβουλές για ξεκούραστα ταξίδια

  • Σταματήστε να σχεδιάζετε και περάστε μέρες στα ταξίδια χωρίς να κάνετε τίποτα.

Είναι φυσικό να σχεδιάζετε κάθε κίνηση όταν βρίσκεστε στο δρόμο για ταξίδι. Ερωτήσεις σχετικά με τη μεταφορά, το φαγητό, τα καταλύματα και άλλα πολλά περνούν συνεχώς από το μυαλό σας. Προσπαθήστε όμως να διαγράψετε αυτόν τον προεπιλεγμένο προγραμματισμό κάθε τόσο και να χαλαρώνετε. Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς χωρίς ξυπνητήρι και κοιμηθείτε. Μείνετε για όλη τη μέρα στο καφέ του καταλύματος που έχετε επιλέξει ή περιπλανηθείτε χωρίς σχέδιο στον προορισμό σας. Θα εκπλαγείτε ότι θα έχει τα ίδια αποτέλεσμα στην ψυχολογία σας να πιείτε καφέ και να διαβάσετε ένα βιβλίο με το να βγείτε έξω και να βλέπετε αξιοθέατα. Μια μέρα χωρίς πρόγραμμα θα κάνει θαύματα για το μυαλό και το σώμα σας.

  • Αφιερώστε χρόνο για εσάς και χαλαρώστε ενώ ταξιδεύετε

Ξυπνήστε νωρίτερα για να πάτε για πρωινό τζόκινγκ στον προορισμό που έχετε επιλέξει ή  αναζητήστε ένα κοντινό στούντιο γιόγκα. Ακόμα και κάποιες διατάσεις το πρωί είναι ικανές να σας αναζωογονήσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε βρείτε μια δραστηριότητα όπως καγιάκ, πεζοπορία ή ακόμα και αναρρίχηση.

  • Χαρίστε στον εαυτό σας μια μέρα σπα

Όταν φτάσετε στον προορισμό σας χαλαρώστε και περιποιηθείτε τον εαυτό σας κάνοντας σπα. Μια θεραπεία spa είναι μια πολυτέλεια, που μπορείτε να απολαύσετε άνετα σε ένα ταξίδι σας. Κάντε κάτι δημιουργικό.

Μια φανταστική, θεραπευτική πράξη αυτοφροντίδας είναι οτιδήποτε εκπληρώνει τη δημιουργική σας πλευρά. Ενώ ταξιδεύετε, είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τα διάφορα γύρω σας και να ξεχνάτε να απολαμβάνετε άλλα. Αν για παράδειγμα σας αρέσει να ζωγραφίζετε, μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να βρείτε ένα μεγάλο πάρκο ή ένα μέρος με λίγο κόσμο και να ζωγραφίσετε ένα τοπίο που σας αρέσει. Ό, τι κι αν είναι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να το κάνετε μόνοι σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here