Κορονοϊός: Έκκληση Τζανάκη για περισσότερους εμβολιασμούς – Πάνω από 3.000 θάνατοι έως τις γιορτές

Ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι τα ποσοστά των εμβολιασμών θα πρέπει να ξεπεράσει το 65%, καθώς υπάρχει κίνδυνος μέχρι τις γιορτές οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 3.000

«Καμπανάκι» έκρουσε ο καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος έκανε λόγο για περισσότερους από 3.000 θανάτους από τον κορονοϊό σε περίπτωση που το ποσοστό εμβολιασμένων δεν φτάσει τουλάχιστον έως το 65%.

Η περιοχή με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στη χώρα είναι σύμφωνα μετα επίσημα στοιχεία η βόρεια Ελλάδα και γι αυτό το λόγο προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι από αυτή τη Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

«Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών ελπίζω αυτό θα κατασταλεί, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης , μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε δε πως θα ήταν «ευχαριστημένος» αν είχαμε 65% και πάνω εμβολιαστική κάλυψη. «Πολλές χώρες άνοιξαν μετά το 65% κάλυψη, και φαίνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε δεν περιμένουμε μεγάλο αποτύπωμα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν όμως το μέτρο καταστρατηγηθεί και δεν έχουμε προσεκτικούς ελέγχους και ανακατευτούν ανεμβολίαστοι με εμβολισμένους, θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε και πάλι το 4ο κύμα, «κύμα ανεμβολίαστων», αναφέροντας πως «το 80% με 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, το 90% και πάνω των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πάνω από το 95 – 96% των νεκρών δεν είχαν εμβολιαστεί».

«Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι τώρα θα είχαμε 1 με 5 θανάτους την ήμερα», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here