Λα Πάλμα: Εργοστάσιο τσιμέντου βυθίζεται στη Λάβα – Σε καραντίνα 3.000 πολίτες λόγω τοξικών αερίω


Το νέο ποτάμι λάβας που δημιουργήθηκε στο νησί Λα Πάλμα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές – Η καυτή λάβα «κατάπιε» εργοστάσιο τσιμέντου

Τρομακτικές εικόνες συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου από την ακατάπαυστη ηφαιστειακή δραστηριότητα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα, στο νησί Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά.

Το νέο ποτάμι λάβας -με κατεύθυνσης προς την θάλασσα- που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση του ηφαιστειακού κώνου κατέστρεψε στο πέρασμά του φυτείες, σπίτια, ακόμα και ένα εργοστάσιο τσιμέντου που είχε ως αποτέλεσμα να υψωθεί στην ατμόσφαιρα ένα νέφος τοξικών καπνών.

Φοβούμενες για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, οι Αρχές, διέταξαν περίπου 3.000 ανθρώπους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Οι οδηγίες αφορούν τους κατοίκους των πόλεων Ελ Πάσο και Λος Λιάνος δε Αριδάνε, στους οποίους συνέστησαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες και να απενεργοποιήσουν τα κλιματιστικά τους ώστε να μην εισπνέουν τα επικίνδυνα αέρια, από το εργοστάσιο που παραδίδεται με αργούς ρυθμούς στην καυτή λάβα.

«Κλειστείτε μέσα, αν είναι δυνατόν στα εσωτερικά δωμάτια» ανέφερε η πολιτική προστασία μέσω του Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ