Οργασμός Οφέλη: 4 top λόγοι για να πεις ναι στους τακτικούς οργασμούς


Γνωρίζετε ήδη ότι οι τακτικοί οργασμοί είναι υπέροχοι για τη σχέση σας, καθώς μπορεί να ενισχύσουν το αίσθημα ικανοποίησης των συντρόφων. Είναι επίσης μια διασκεδαστική, δωρεάν και ικανοποιητική μορφή ψυχαγωγίας και μπορεί ακόμη να μειώσει το άγχος. Την ίδια στιγμή, το σεξ και φυσικά η κορύφωση, όχι μόνο βελτιώνουν τη ζωή σας, αλλά μπορεί επίσης να την παρατείνουν.

  • Οι οργασμοί διατηρούν τα γεννητικά σας όργανα υγιή.

Η επιπλέον διέγερση προκαλεί το αίμα να σπεύσει στον γεννητικό ιστό, διατηρώντας τον ελαστικό και ανανεωμένο. Για καλύτερα αποτελέσματα, πειραματιστείτε και πείτε ναι στον οργασμό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κι αν έχετε την περίοδο σας, ο οργασμός μπορεί να απαλύνει τα δυσάρεστα συμπτώματα, όπως τον πόνο και τις ενοχλήσεις.

  • Οι οργασμοί προσφέρουν ισχυρή ανακούφιση από τον πόνο.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ένας καλός οργασμός μπορεί να υπερδιπλασιάσει την ανοχή μιας γυναίκας στον πόνο. Επιπλέον, είναι αναλγητικός και όχι αναισθητικός, που σημαίνει ότι καταστέλλει τον πόνο χωρίς να επηρεάζει την ευαισθησία στην αφή – έναν κρίσιμο παράγοντα, όταν μιλάμε για σεξ ή αυτοικανοποίηση.

  • Οι οργασμοί μπορούν να σας προστατεύσουν από άγχος και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η σεξουαλική δραστηριότητα και ο οργασμός αποδεικνύεται ότι μειώνουν το άγχος λόγω της αύξησης της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της αγκαλιάς», που εκκρίνεται κυρίως όταν έχετε οργασμό. Επιπλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι οι οργασμοί μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης – τουλάχιστον μεταξύ των γυναικών – και η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

  • Οι οργασμοί σας βοηθούν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Εκτός από την αύξηση της εμπιστοσύνης, της προσκόλλησης και του δεσμού, η ορμόνη ωκυτοκίνη προκαλεί μια σειρά από σωματικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης άλλων ορμονών που είναι υπεύθυνες για την καλή διάθεση και ονομάζονται ενδορφίνες. Αυτές οι ενδορφίνες έχουν συχνά ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Έτσι φρν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολλοί από εμάς απολαύνουμε έναν υπέροχο βραδινό ύπνο μετά από ένα πραγματικά υπέροχο σεξ.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ