Διαταραχή Χρήσης Ουσιών: Το κάπνισμα μαριχουάνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτοποριακά κρούσματα COVID, διαπιστώνει μελέτη


Διαταραχή Χρήσης Ουσιών: Οι υποστηρικτές της μαριχουάνας δήλωσαν ότι η μελέτη δεν έδειξε ότι η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι αιτία σε σημαντικές περιπτώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Νικ Άνταμς επέπληξε τη χώρα κάτω από τις «ακραίες» πολιτικές της σχετικά με την COVID-19. Οι βαριοί χρήστες μαριχουάνας που είναι επίσης εμβολιασμένοι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε πρωτοποριακά κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη στο World Psychology, διαπίστωσε ότι εκείνοι με διαταραχή χρήσης ουσιών (εξάρτηση από μαριχουάνα, αλκοόλ, κοκαΐνη, οπιοειδή και καπνό) ήταν πιο πιθανό να προσβληθούν από τον κορωνοϊό αφού έλαβαν και τα δύο εμβόλια. Όσοι δεν είχαν διαταραχή χρήσης ουσιών SUD είδαν 3,6 τοις εκατό ποσοστό σημαντικών λοιμώξεων, σε σύγκριση με ποσοστό 7 τοις εκατό σε εκείνους με διαταραχή χρήσης ουσιών SUD.

Στο 7,8 τοις εκατό, όσοι είχαν διαταραχή χρήσης μαριχουάνας κινδύνευαν περισσότερο από σημαντικές λοιμώξεις, διαπίστωσε η μελέτη. Μεταξύ άλλων ουσιών, ο κίνδυνος εξαφανίστηκε όταν εξετάστηκαν ζητήματα όπως οι υποκείμενες συνθήκες υγείας και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Η διαφορά δεν έχει συνδεθεί άμεσα με τη χρήση μαριχουάνας αλλά θα μπορούσε να συνδεθεί με τη συμπεριφορά όσων εξαρτώνται από τη μαριχουάνα.

“Οι ασθενείς με διαταραχή χρήσης κάνναβης, οι οποίοι ήταν νεότεροι και είχαν λιγότερες συννοσηρότητες από τους άλλους υποτύπους διαταραχής χρήσης ουσιών SUD, είχαν υψηλότερο κίνδυνο για πρωτοποριακή λοίμωξη ακόμη και μετά την αντιστοιχία τους με δυσμενείς κοινωνικοοικονομικούς καθοριστικούς παράγοντες για την υγεία και συννοσηρές ιατρικές καταστάσεις με ασθενείς με μη διαταραχή χρήσης ουσιών SUD”, ανέφεραν οι ερευνητές.

“Πρόσθετες μεταβλητές, όπως συμπεριφορικοί παράγοντες ή δυσμενείς επιδράσεις της κάνναβης στην πνευμονική και ανοσολογική λειτουργία, θα μπορούσαν να συμβάλουν στον υψηλότερο κίνδυνο για πρωτοποριακή μόλυνση σε αυτήν την ομάδα.” Οι υποστηρικτές της μαριχουάνας δήλωσαν ότι η μελέτη δεν έδειξε ότι η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι αιτία σε σημαντικές περιπτώσεις, σημειώνοντας επίσης ότι οι περισσότεροι χρήστες μαριχουάνας δεν εξαρτώνται από το ναρκωτικό.

“Αυτή η μελέτη περιορίζεται σε άτομα με” διαταραχή χρήσης ουσιών “που είναι ένα πολύ μικρό υποσύνολο καταναλωτών κάνναβης”, δήλωσε στο Newsweek ο Morgan Fox, διευθυντής σχέσεων μέσων ενημέρωσης για την Εθνική Ένωση Βιομηχανίας Κάνναβης. “Αυτό είναι απλώς συσχέτιση και δεν δείχνει αιτιώδη σχέση … τα ατομικά πρότυπα συμπεριφοράς και οι κοινωνικές συνθήκες μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει πάνω και πέρα ​​από την απλή εμφάνιση προβληματικών προτύπων χρήσης ουσιών, όπως η έλλειψη πρόσβασης σε αξιόπιστες πληροφορίες, η ανταλλαγή συνδέσμων κλπ.” είπε.

“Σαφώς περισσότερη μελέτη είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη, αλλά είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε ή να παρερμηνεύσουμε τα πολύ ασαφή αποτελέσματα που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη έρευνα και να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές κάνναβης ενημερώνονται με ακρίβεια για το τι δείχνει πραγματικά η πιο πρόσφατη έρευνα”, πρόσθεσε ο Fox.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ