ΗΠΑ Covid-19: Έγγραφο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χορηγεί μια σύντομη ιατρική συμβουλή για την ανοσία


ΗΠΑ Covid-19: Ο Ρότζερ Μάρσαλ δεν θα αφήσει τον κόσμο να ξεχάσει ότι είναι γιατρός, βάζοντας το «Doc» στο επιστολόχαρτο των δελτίων ειδήσεων του γραφείου της Γερουσίας των ΗΠΑ. Αλλά όταν μιλάει για εμβόλια COVID-19, ορισμένοι γιατροί και ειδικοί λένε ότι ο Ρεπουμπλικανός του Κάνσας ακούγεται πολύ περισσότερο ως πολιτικός παρά ως γιατρός. Έχει κάνει δηλώσεις σχετικά με τα εμβόλια και την ανοσία που αψηφούν τόσο την ιατρική συναίνεση όσο και την επίσημη καθοδήγηση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Καταπολεμά επιθετικά τις απαιτήσεις του προέδρου Joe Biden για εμβόλια, υποστηρίζοντας ότι θα παραβιάσουν τις ελευθερίες των ανθρώπων και θα καταστρέψουν την οικονομία. Έχει αναγνωρίσει ότι πειραματίζεται με τον εαυτό του με μια μη αποδεδειγμένη θεραπεία για την αποτροπή του κορωνοϊού. Οι θέσεις του Μάρσαλ ωθούν τον γερουσιαστή και μαιευτήρα της πρώτης θητείας πιο κοντά στο ιατρικό περιθώριο. Έχει όμως παρέα με άλλους γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς στο Κογκρέσο, πολλοί από τους οποίους έχουν επίσης διαδώσει πρόχειρες ιατρικές συμβουλές όταν πρόκειται για την πανδημία.

Οι επικριτές λένε ότι οι δηλώσεις των νομοθετών είναι επικίνδυνες και αντιδεοντολογικές και ότι το ιατρικό πτυχίο του Μάρσαλ δίνει μια αντίληψη περί εμπειρογνωμοσύνης που έχει βάρος στους ψηφοφόρους και τα άλλα μέλη του Κογκρέσου. “Έχει έναν τεράστιο ρόλο να παίξει εδώ επειδή είναι γιατρός και γερουσιαστής”, δήλωσε ο Άρθουρ Κάπλαν, ιδρυτής του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και διευθυντής ενός προγράμματος ηθικής εμβολίων. Φέρει μια πολύ ισχυρή ευθύνη για να το κάνει σωστά”.

Ο Μάρσαλ λέει ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος και είπε ότι παρότρυνε τους γονείς του πρόσφατα να κάνουν ενισχυτικά εμβόλια. Ο ίδιος και άλλοι γιατροί του Κογκρέσου εμφανίστηκαν σε εκστρατεία δημόσιας υπηρεσίας τον Απρίλιο για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Αλλά αυτό ήταν πριν οι εντολές για τα εμβόλια του Μπάιντεν πυροδοτήσουν τη συντηρητική βάση του κόμματος και είχαν ακτιβιστές που προέβλεπαν ότι η λαϊκή αντιπολίτευση θα μπορούσε να οδηγήσει τους Ρεπουμπλικάνους στην εξουσία στο Κογκρέσο το 2022.

Ήταν επίσης πριν ανοίξουν τα σχολεία για το φθινόπωρο και οι θυμωμένοι γονείς συρρεύσουν στις συνεδριάσεις του σχολικού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν για εντολές μάσκας. “Οι εκλογές εκτός έτους έχουν να κάνουν με τη βάση σας”, δήλωσε ο Γκρεγκ Κέλερ, στρατηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος GOP στην περιοχή του Σεντ Λούις, ο οποίος έχει εργαστεί για συντηρητικές ομάδες και ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζος Χόουλι, R-Mo. «Οι Ρεπουμπλικανοί πυροδοτούνται».

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί – αρκετά για την πλειοψηφία – τάσσονται υπέρ της απαίτησης από εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαίως. Ο Μπάιντεν απαιτεί επίσης από τον στρατό, τους κυβερνητικούς εργολάβους και τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη να εμβολιαστούν.

Ίσως όμως καίρια για τον Μάρσαλ και άλλους Ρεπουμπλικάνους, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν επίσης ότι οι άνθρωποι είναι βαθιά διχασμένοι με βάση το πολιτικό τους κόμμα. Περίπου 6 στους 10 Ρεπουμπλικάνους αντιτάχθηκαν στην εντολή των εργαζομένων, σύμφωνα με την έρευνα του Associated Press και του NORC-Center for Public Affairs Research.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ