Αναστασιάδης: Δεν ιδιωτικοποιούνται τα δημόσια νοσοκομεία


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Αποφασισμένος για επίλυση όλων των θεμάτων σχετικά με τα δημόσια νοσηλευτήρια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε χωριστές συναντήσεις, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) και στη συνέχεια αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των γιατρών και των νοσηλευτών.

Κατά τις συναντήσεις, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων και επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που θα καθιστούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, όχι απλώς ανταγωνιστικά, αλλά και τη ναυαρχίδα του ΓΕΣΥ.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για λήψη όλων των μέτρων, με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και οι αναγκαίες προσαρμογές για να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

Ο κ. Αναστασιάδης απέρριψε κάθε είδους συζήτηση ή ακόμα και σκέψη σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και επαναβεβαίωσε την απόλυτη αποφασιστικότητα του για την ομαλή λειτουργία του ΓΕΣΥ στη βάση της φιλοσοφίας που θεσμοθετήθηκε, διασφαλίζοντας έτσι τα οφέλη προς το σύνολο της κοινωνίας από τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε ποτέ στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις και με τον ΟΑΥ σε συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχάρη τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν στη διαχείριση της πανδημίας του COVID -19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ