Ερώτηση 59 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις χηρείας: Ο Χατζηδάκης στοχοποιεί εργαζομένους του


Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο  Κωστής Χατζηδάκης επιρρίπτει ευθύνες για την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων χηρείας, «με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσαν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «ο υπουργός Εργασίας σκόπιμα απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και τα στελέχη του».

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επιρρίπτει ευθύνες «με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ» για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση οριστικών αποφάσεων για τη χορήγηση 444 συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ και σημειώνουν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηδάκης επιτίθεται και δυσφημεί τον ΕΦΚΑ, κατηγορεί και στοχοποιεί τους εργαζομένους του».

Σύμφωνα με τους ερωτώντες, ο υπουργός Εργασίας «προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του ιδίου, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το φιάσκο των αναδρομικών και τη συνεχιζόμενη αδυναμία να μειωθούν οι εκκρεμείς συντάξεις».

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον κ. Χατζηδάκη για το πότε απέστειλε το υπουργείο Εργασίας τη σχετική διάταξη του ν. 4826/2021 στη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων, ώστε να βγει η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος με οδηγίες σχετικά με την έκδοση των εν λόγω συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ, εάν έχουν καθοριστεί από το ΝΑΤ οι σχετικές λεπτομέρειες (πχ συντάξιμες αποδοχές, ποσά κ.λ.π), εάν έχουν αποσταλεί αρμοδίως οι σχετικοί φάκελοι από το ΝΑΤ και το ποια είναι η ακριβής ημερομηνία και το πρωτόκολλο αποστολής των φακέλων, το πότε αναμένεται το πολυδιαφημιζόμενο λογισμικό σύστημα για την ψηφιακή απονομή των συντάξεων και, τέλος, εάν υπάρχει και ποιος είναι ο προγραμματισμός μόνιμων προσλήψεων στον ΕΦΚΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ