Φώφη Γεννηματά: Όταν ο καρκίνος «χτύπησε» τους γονείς της


Στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” εισήχθη η Φώφη Γεννηματά, με συμπτώματα ατελούς ειλεού, κατάσταση που οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου – Τι είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της για το πρόβλημα της υγείας της – Τι είχε πει για τους γονείς της Γιώργο Γεννηματά και Κάκια που έχασε μετά από μάχη με τον καρκίνο

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε από την πρώτη στιγμή δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας της, με την ίδια στο παρελθόν να έχει δηλώσει: “Πρέπει να μιλάμε, να μιλάμε μεταξύ μας για αυτά τα πράγματα. Η σιωπή δεν ωφελεί σε τίποτα. Βρήκα γυναίκες που θέλησαν να μου δώσουν κουράγιο και μοιράστηκαν μαζί μου το πώς ένιωθαν”.

Η ίδια είχε συγκλονίσει το 2020 όταν είχε μιλήσει για τη μάχη της με τον καρκίνο στην Ελεονώρα Μελέτη και την εκπομπή “Μεσάνυχτα”, όπου μεταξύ άλλων είχε περιγράψει τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά και για την εμπειρία της από τους γονείς της που είχαν νοσήσει από την ίδια ασθένεια.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό”.

Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας.

Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα”.

Ο πατέρας της, το ιδρυτικό στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεννηματάς έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο το 1994 σε ηλικία μόλις 55 χρονών. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε φύγει από καρκίνο και η μητέρα της Κάκια σε ηλικία 54 χρονών. Ο Γιώργος Γεννηματάς πάλεψε με τον καρκίνο δύο χρόνια, η Κάκια δέκα χρόνια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ