Ηράκλειο: Πως ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αλικαρνασσού


Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους…

Από έναν ξυλοδαρμό ξεκίνησε το επεισόδιο στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις κρατούμενοι να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ του Βενιζέλειου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού, Νίκο Φιλιππάκη, o οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1, το βράδυ της Τρίτης και όσο τα κελιά των κρατουμένων ήταν ανοιχτά σημειώθηκαν μικροεντάσεις οι οποίες όμως δεν πήραν έκταση.

Αφού τα κελιά έκλεισαν, μεταξύ τεσσάρων κρατουμένων που μένουν στο ίδιο κελί σημειώθηκε επεισόδιο. Συγκεκριμένα ένας εκ των τεσσάρων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους υπόλοιπους τρεις συγκρατούμενους του.

Άμεσα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν και ο άνδρας μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, οι τρεις κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κλινοσκεπάσματα του κελιού, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο το σώμα και τα χέρια, ενώ εισέπνευσαν και καπνό.

Οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο όπου κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή τους, ενώ δεν αποκλείεται ένας εξ αυτών να μεταφερθεί στην Αθήνα σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Την φωτιά έσβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Ωστόσο ο κ. Φιλιππάκης τόνισε πως τα επεισόδια είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. «Πριν 3 μήνες είχαμε στείλει επιστολή στη γενική γραμματεία αντιεγκληματικής πολιτικής για τα προβλήματα. Τώρα κάνουμε ταμείο της ενέργειες του υπουργείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φιλιππάκης τόνισε πως είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο σε μια μονοπτέρυγη φυλακή 100 κελιών να κρατούνται 300 άτομα. «Θα έπρεπε να έχουμε 150 με 180 κρατούμενους», δήλωσε.

Πηγή: creta24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ