Θαλασσινό αλάτι: Πώς να αξιοποιήσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες για το δέρμα [vid]


Ακούμε πολύ συχνά ότι καλό είναι να αποφεύγουμε την κατανάλωση αλατιού, καθώς μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Αλλά, για το δέρμα σας, το αλάτι μπορεί να κάνει θαύματα. Είτε κάνετε μια βουτιά στον ωκεανό είτε χρησιμοποιείτε το δικό σας DIY προϊόν ομορφιάς στο σπίτι, το αλατόνερο μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην ρουτίνα ομορφιάς σας!

Οφέλη από του θαλασσινού νερού στο δέρμα

  • Ένα υπέροχο φάρμακο για διάφορες παθήσεις του δέρματος

Μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο είναι όλα φιλικά προς το δέρμα μέταλλα που μπορούν να βρεθούν στο θαλασσινό αλάτι. Βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, λοιμώξεις του δέρματος και επιταχύνουν τη διαδικασία της επούλωσης. Επιπλέον, όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από το πλύσιμο με διάλυμα αλμυρού νερού, το οποίο μπορεί να μειώσει την υγρασία και να βοηθήσει στον έλεγχο της περίσσειας λιπαρότητας που οδηγεί σε φραγμένους πόρους.

Εάν έχετε έκζεμα, μπορείτε πραγματικά να ωφεληθείτε χρησιμοποιώντας αλμυρό νερό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς το μαγνήσιο είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό ορυκτό που ανακουφίζει από τον κνησμό και μειώνει τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν έκζεμα.

  • Απαλό απολεπιστικό

Το θαλασσινό αλάτι λειτουργεί επίσης ως εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους για βαθύτερο καθαρισμό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές κρέμες και άλλες θεραπείες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να χρησιμοποιείτε αλατόνερο για το σώμα σας αντί για το πρόσωπο, όπου το δέρμα σας είναι πιο λεπτό και ερεθίζεται πιο εύκολα.

  • Αναζωογονητικό Scrub

Εάν ωστόσο δεν έχετε ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να αποκτήσετε πιο απαλή επιδερμίδα, ενσωματώστε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα περιποίησης σας. Ένα από τα οφέλη του για το δέρμα είναι ότι βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

  • Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά σας. Βοηθά στην απομάκρυνση της πιτυρίδας ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος για ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην αποτροπή της ανάπτυξης μυκήτων, απορροφώντας την περίσσεια υγρασία και λιπαρότητα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ