Φίλης: Αντιδημοκρατικός κατήφορος η απόφαση του Εφετείου – Να αποσυρθεί η ψευδεπίγραφη αξιολόγηση


Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε δήλωσή του υποστηρίζει πως η εκπαίδευση συνεχίζει να διοικείται με ποινικοποίηση των αγώνων από πλευράς κυβέρνησης, ενώ κάλεσε γονείς και μαθητές να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

«Με την απόφαση του Εφετείου, που κήρυξε παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών εφαρμόζοντας τους απεργοκτόνους νόμους Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, έγινε σήμερα ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, να διοικείται η εκπαίδευση με ποινικοποίηση των αγώνων», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Φίλης και προσθέτει:

«Καμία προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει για την εκπαίδευση όσο αυτή σύρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων ή προπηλακίζεται από την Αστυνομία. Απαιτείται ουσιαστικός διάλογος με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι αντίθετη κάτι που φάνηκε από «τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τους», τονίζοντας ότι η μοναδική λύση είναι η «απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση. Είναι διατάξεις που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, δημιουργώντας σχολεία δύο ταχυτήτων. Επείγει η επαναφορά του συναινετικού πλαισίου για την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας, που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Φίλης καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει κάθε σκέψη ότι θα λυγίσει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και διώξεις. Μόνο πανικό μαρτυρά αυτή η τακτική».

Τέλος, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «ιδιαίτερα τους νέους και τους γονείς, να συμπαραταχθούν στους εκπαιδευτικούς, που δίνουν μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. Αυτοί εξάλλου κράτησαν όρθιο το σχολείο την εποχή των μνημονίων και της πανδημίας. Μόνο με τη συμπαράσταση της κοινωνίας μπορούν να δώσουν νικηφόρα τον αγώνα τους, ανατρέποντας τις κυβερνητικές επιδιώξεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ