Η φάμπρικα των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Darknet


Βιομηχανία «μαϊμού» πιστοποιητικών για τον Covid – Αυτές είναι οι ταρίφες – Πώς γίνεται η διακίνησή τους στο Darknet

Χρειάζεστε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού; Προσληφθήκατε σε μία νέα δουλειά και σας αναγκάζουν να κάνετε εμβόλιο χωρίς να το θέλετε; Πρόκειται να ξεκινήσετε το κολλέγιο και σας αναγκάζουν να εμβολιαστείτε; Είμαστε εδώ για εσάς. Παραγγείλτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας τώρα!

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποιούν κάποια από τα παραμάγαζα που έχουν κατακλύσει το Darknet και υπόσχονται στους πελάτες τους «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού σε… συμφέρουσες τιμές.

Μία απλή περιήγηση στους σκοτεινούς διαδρόμους των εν λόγω supermarket του υποκόσμου αρκεί για να καταλάβει και ο πιο αδαής χρήστης του διαδικτύου την έκταση της παραοικονομίας που έχει στηθεί γύρω από την πανδημία του Covid-19 και το μέγεθος των χρηματικών ποσών που ανταλλάσσονται καθημερινά εν κρυπτώ και παραβύστω.

Το newsbomb.gr εξασφάλισε πρόσβαση σε κάποιες από αυτές τις υπεραγορές του Darknet σε μία προσπάθεια να σκιαγραφήσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται από αυτά τα κυκλώματα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εάν κάποιος είναι κάτοικος των ΗΠΑ και επιθυμεί να αποκτήσει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να χρειαστεί να… τρυπήσει το μπράτσο του μπορεί να το κάνει εάν είναι διατεθειμένος να πληρώσει γύρω στα 55 δολάρια.

Εάν πάλι θέλει να προμηθευτεί ένα «vaccination certificate» με QR code προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται χωρίς προβλήματα covid free καταστήματα όπως εστιατόρια, τότε η τιμή αυξάνεται και κυμαίνεται από τα 200 έως τα 1.700 δολάρια.

Αν πάλι ο πελάτης δεν διαθέτει τόσα χρήματα και αρκείται στην απόκτηση ενός απλού test pcr το οποίο μπορεί -κατά παραγγελία- να είναι είτε θετικό, είτε αρνητικό, τότε το κόστος πέφτει αισθητά στα 17 δολάρια το τεμάχιο. Απλά για να αποκτήσει ένα τέτοιο test θα πρέπει, όπως ενημερώνει σχετικά ένα από τα εν λόγω ηλεκτρονικά καταστήματα, να είναι κάτοικος Βελγίου, Ιταλίας, Γερμανίας ή Ισπανίας.

Απαραίτητα προϋπόθεση για την απόκτηση τέτοιων εγγράφων είναι η αποστολή από τον πελάτη στο «μαγαζί» προσωπικών στοιχείων όπως ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης κα.

«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Της… πλαστογραφίας το κάγκελο

Τι γίνεται όμως από τι στιγμή που θα αποφασίσει κάποιος να αποκτήσει κάποιο από αυτά τα έγγραφα. Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα καθώς αφενός γίνεται αποδέκτης προϊόντων πλαστογραφίας, αφετέρου δίδει χρήματα για να λάβει ένα πιστοποιητικό του οποίου την εγκυρότητα είναι αδύνατο να πιστοποιήσει πριν από την παραλαβή.

Δηλαδή, με απλά λόγια, ο κάθε χρήστης που επιλέγει να βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προμηθευτεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό κινδυνεύει και να δαπανήσει χρήματα και στο τέλος να παραλάβει ένα… κουρελόχαρτο χωρίς καμία ισχύ.

Τι είναι το Darknet

Τι είναι, όμως το Darknet; Στην ουσία πρόκειται για μικρές και προφυλαγμένες γωνιές του διαδικτύου στις οποίες δρουν κυκλώματα σωματεμπόρων, εμπόρων όπλων, ποινικών, ναρκέμπορων, κλεπταποδόχων και άλλων.

Προκειμένου να εισέλθει κάποιος σε αυτές τις… σκοτεινές γωνιές και να περιηγηθεί στις παράνομες υπεραγoρές, θα πρέπει να χρησιμοποιεί ειδικά λογισμικά τα οποία θα του εξασφαλίζουν την ανωνυμία του μπλοκάροντας ουσιαστικά τα ψηφιακά του ίχνη.

Αυτό θα το επιτύχει χρησιμοποιώντας προγράμματα Tor ή αλλιώς «The Onion Router», το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια για τις ανάγκες του ναυτικού των ΗΠΑ.

Η λέξη onion (κρεμμύδι) υποδηλώνει τα πολλαπλά «στρώματα» που χρησιμοποιεί κατά τη λειτουργία του ώστε να κρύβει τους χρήστες πίσω από μια αόρατη κουρτίνα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ