Στα 58.500 δολάρια αναρριχήθηκε το Bitcoin -Έρχονται τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών


Στα 58.500 δολάρια αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του Bitcoin , συνεχίζοντας την άνοδο της προηγουμένης εβδομάδος, εν μέσω ειδήσεων σχετικών με την πρόοδο στη θεσμοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 ενέκριναν χθες, Τετάρτη, 13 αρχές δημόσιας πολιτικής για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, δηλώνοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να στηρίζονται στη διαφάνεια, στη νομιμότητα, αλλά και στην καλή οικονομική διακυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των Οικονομικών στις ΗΠΑ.

Η καινοτομία στα ψηφιακά νομίσματα και τις πληρωμές έχει τη δυναμική να φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά αναδεικνύει επίσης σημαντικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής και κανονισμών, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες.

«Ο ισχυρός διεθνής συντονισμός και η συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα βοηθάει στη διασφάλιση ότι η καινοτομία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα θα παράγει εσωτερικά και διασυνοριακά οφέλη, ενώ θα είναι ασφαλής για τους χρήστες και το ευρύτερο χρηματοοικονομικό σύστημα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ