Κολύμβηση: Το κολύμπι ως απαραίτητο συμπλήρωμα στη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων [vid]


Το κολύμπι μόλις μία φορά κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες διευκολύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους για 1,4 εκατομμύρια Βρετανούς, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του You Gov από την Swim England. Τέσσερις χιλιάδες Βρετανοί κολυμβητές σε εθνικό επίπεδο με διαγνωσμένα προβλήματα ψυχικής υγείας συμμετείχαν στη μελέτη και τα αποτελέσματα επεξεργάστηκαν ώστε να αντικατοπτρίζουν τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιστεύεται ότι 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί κολυμβητές με κατάθλιψη και άγχος κολυμπούσαν στην πισίνα τουλάχιστον μία φορά το δεκαπενθήμερο ή κάθε τρεις εβδομάδες. Περισσότεροι από 400.000 κατάφεραν να μειώσουν τις επισκέψεις σε γιατρό ή να μειώσουν τη φαρμακευτική αγωγή εξαιτίας της τακτικής βουτιάς στην πισίνα. Το 43 % ανέφερε ότι το κολύμπι τους έκανε πιο ευτυχισμένους, ενώ περισσότερο από το ένα τέταρτο έχουν περισσότερα κίνητρα για να ολοκληρώσουν καθημερινές εργασίες και το 15 % είπε ότι η ζωή ήταν πιο διαχειρίσιμη. “Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τη δουλειά μας για τη δημιουργία μαθημάτων άσκησης στο νερό που οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να συστήσουν σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας”, δήλωσε η Elaine McNish, επικεφαλής υγείας και ευεξίας της Swim England.

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας κάθε χρόνο σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Mind. “Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση όπως το κολύμπι κάνει καλό στο σώμα μας. Ωστόσο, η σωματική υγεία και η ψυχική μας υγεία είναι στενά συνδεδεμένες και γνωρίζουμε από το δικό μας πρόγραμμα Get Set to Go ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική μας υγεία», δήλωσε ο Hayley Jarvis από το πρόγραμμα.

“Εάν είστε πιο δραστήριοι, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι στις περισσότερες ηλικίες, υπάρχει μια τάση προς χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυξάνοντας τα επίπεδα δραστηριότητάς σας, αν ασκείστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κατάθλιψης έως και 30 τοις εκατό».  Η τακτική άσκηση θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα για τους πάσχοντες από κατάθλιψη και άγχος. Σύμφωνα μάλιστα με μια μελέτη, τα οφέλη από έναν περίπατο για την ψυχική υγεία μπορούν να διαρκέσουν έως και επτά ώρες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ