Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Κέρκυρα: Επιχείρηση Super Puma για απεγκλωβισμούς – Καταφθάνουν δυνάμεις ΕΜΑΚ


Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βαρύ το πλήγμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κέρκυρα – Καταστροφές, πλημμυρισμένοι δρόμοι και εγκλωβισμοί πολιτών – Επιχείρηση με Super Puma για τη διάσωση ανθρώπων από πλημμυρισμένα κτήρια

Επιχείρηση με Super Puma με ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην περιοχή της Μεσογγής, είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου η οποία μίλησε στο kerkyrasimera.gr, καταφθάνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και βοήθεια από τα Γιάννενα, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, η οποία επιστρέφει Κέρκυρα καθώς έλειπε Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Μ. Βορίδη προκειμένου να παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση ως έκτακτη επιχορήγηση για τις καταστροφές που έχουν συμβεί στην Κέρκυρα.

Μεγάλες καταστροφές στο νησί

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας που κατάφεραν να διακόψουν την οδική κυκλοφορία.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Απίστευτες είναι οι σκηνές που καταγράφονται στην Κέρκυρα η οποία δέχεται βαρύ πλήγμα από την σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος».

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο ένα αυτοκίνητο φαίνεται να έχει παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι το κατευθύνουν προς την θάλασσα. Το βίντεο καταγράφηκε στην Άνω Μεσσογγή, ενώ ευτυχώς το σταθμευμένο αυτοκίνητο σταμάτησε τελικά σε ένα τοίχο.

Παράλληλα ένα τοιχίο έπεσε στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού από την πλευρά του Ορφέα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου του νησιού όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από Τρία Γεφύρια προς Μοραΐτικα. Η κατάσταση σε Μπενίτσες, Γέφυρα Κάιζερ, Μοραίτικα ήταν τραγική ενώ οι δρόμοι έχουν κλείσει προσωρινά.

Απεγκλωβισμός ανθρώπων από αυτοκίνητα

Σε απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που τρέχει να προλάβει τις δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Μέση Κέρκυρα και τη Νότια Κέρκυρα, όπως στη Μεσογγή, στους Αγίους Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες.

kekryra-doirmow.jpeg
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα

Να σημειωθεί πως το 7ο Γυμνάσιο πλημμύρισε όπου η Πυροσβεστική προχώρησε σε απάντληση υδάτων και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κάποια τμήματα αύριο Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ