Απίστευτη καταγγελία: Νοσηλευτές που πήγαν να καλύψουν κενά όσων είναι σε αναστολή ήταν ανεμβολιάστοι


Νέο παράδοξο περιστατικό με ανεμβολίαστους υγειονομικούς καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Σερρών. Όπως αποκάλυψε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Νικόλαος Φαρμάκης – στο περιθώριο δηλώσεων μετά την σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών –  κάποιοι νοσηλευτές που αιτήθηκαν και πήγαν να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους νοσηλευτές που βγήκαν σε αναστολή, ήταν ανεμβολίαστοι.

Όπως είπε κ. Φαρμάκης είπε: «Εμείς έχουμε ζητήσει κάποιες θέσεις. Ήρθαν κάποιοι νοσηλευτές, κάποιοι όμως ήταν ανεμβολιάστοι. Αυτό έπρεπε να είχε προβλεφθεί έτσι ώστε ανεμβολιάστο άτομο να μην έχει καταθέσει τα χαρτιά. Βέβαια τα χαρτιά είχαν κατατεθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Έτσι πήραν τους πέντε πρώτους και τους στείλανε. Οι ανεμβολίαστοι θα αντικατασταθούν από τους επόμενους στη λίστα».

Σχετικά με τις ανάγκες του Νοσοκομείου ο κ. Φαρμάκης ανέφερε: «Υπάρχει μια κινητικότητα αλλά όχι αυτή που θα θέλαμε. Αν χρειαστεί να ανοίξουμε μια κλινική θα πρέπει να έρθει προσωπικό. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ανοίξει 170 κλίνες και νοσηλεύαμε 160 άτομα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε 32 και 9 στη ΜΕΘ συνολικά 41 άτομα. Αν έρθουν να νοσηλευτούν άλλοι 20 θα πρέπει να στείλουν προσωπικό για να ανοίξουμε μια άλλη κλινική. Αλλιώς το Νοσοκομείο με αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Όλες οι κλινικές λειτουργούν κανονικά εκτός από την Ουρολογική γιατί δεν υπάρχει προσωπικό».

Τέλος αναφερόμενος στη σύσκεψη με τον Υπουργό, ο κ. Φαρμάκης σημείωσε: «Επειδή υπάρχει αρκετό προσωπικό που είναι σε αναστολή και αρκετό έχει βγει στη σύνταξη ζητήσαμε να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε να έρθει μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο. Οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο είναι να έχει 40 απλές κλίνες cοvid και 10 ΜΕΘ».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ