Θεοδωρικάκος: Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι αυθαιρέτων και βίας


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεωδορικάκος, αναφέρθηκε στην παράνομη κατασκευή εντός του ΕΜΠ από ομάδα φοιτητών, τονίζοντας πως τα πανεπιστήμια οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και ασφάλειας.

Ένα «στέκι» εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στου Ζωγράφου, επιχείρησαν να χτίσουν φοιτητές, ωστόσο, με μια συντονισμένη επιχείρηση σε συνεργασία με τον Κοσμήτορα της Σχολής, η ΕΛ.ΑΣ. και η Πολεοδομία γκρέμισαν την κατασκευή και απομάκρυναν τα υλικά. Για το συμβάν τοποθετήθηκε μέσα από τα social media και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε, προέχει η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού στα πανεπιστήμια, τα οποία δεν μπορούν να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε και χώροι βίας.

«Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!», έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ