Λάκης Παπαδόπουλος: Τι είναι το αιμαγγείωμα για το οποίο ο γνωστός τραγουδοποιός δεχόταν ανέκαθεν bullying


Ο Λάκης Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη χτες στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα” με την Μπέτυ Μαγγίρα και ήταν απολαυστικός. Μίλησε για το μουσικό παρελθόν του, την συγκινητική στιγμή όπου μοιράστηκε τη μουσική του με την Αρλέτα στην εντατική, καθώς και για τον γιο του που είναι χαμηλών τόνων, όπως και ο ίδιος.

Ανάμεσα σε όσα είπε, ξεχώρισε η απώλεια ακοής 40% που έχει αποκτήσει από τον στρατό, αλλά και από τη μουσική. Πάνω απ’ όλα, όμως, έβγαλε πικρία για το σημάδι εκ γενετής που έχει στο κάτω χείλος του.

Πρόκειται για ένα αιμαγγείωμα και εξαιτίας του ο Λάκης Παπαδόπουλος έχει υποστεί bullying, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν τον καλούσαν σε πάρτι, ενώ ίσως συνέβαλε και στον εσωστρεφή του χαρακτήρα. Τι είναι λοιπόν το αιμαγγείωμα;

Τι είναι το αιμαγγείωμα;

Το αιμαγγείωμα είναι ένας καλοήθης (μη καρκινικός) όγκος που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Υπάρχουν πολλοί τύποι αιμαγγειωμάτων και μπορούν να εμφανιστούν σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των μυών, των οστών και των εσωτερικών οργάνων. Τα περισσότερα αιμαγγειώματα εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος ή ακριβώς κάτω από αυτό. Συχνά αναπτύσσονται στο πρόσωπο και το λαιμό και μπορεί να διαφέρουν πολύ στο χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος.

Επειδή τα αιμαγγειώματα πολύ σπάνια γίνονται καρκινικά, τα περισσότερα δεν απαιτούν καμία ιατρική θεραπεία. Ωστόσο, ορισμένα αιμαγγειώματα μπορεί να είναι παραμορφωτικά και πολλοί άνθρωποι αναζητούν ιατρική φροντίδα για αισθητικούς λόγους. Στις περισσότερες περιπτώσεις αιμαγγειώματος, η θεραπεία δεν περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση. Οι περιπτώσεις που η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη περιλαμβάνουν για όγκους που είναι βαθιά στους μυς ή τα οστά ή για όγκους στο δέρμα που προκαλούν προβλήματα όρασης, αναπνοής ή φαγητού.

Αιτίες αιμαγγειώματος

Διαφορετικοί τύποι αιμαγγειωμάτων σχετίζονται με διαφορετικές αιτίες, αν και ο ακριβής λόγος ανάπτυξης αιμαγγειωμάτων δεν είναι καλά κατανοητός. Για παράδειγμα, τα βρεφικά αιμαγγειώματα προκαλούνται από σφάλματα στην ανάπτυξη του αγγειακού συστήματος που συμβαίνουν κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, το γεγονός που προκάλεσε το σφάλμα δεν μπορεί να εντοπιστεί. Ορισμένα αιμαγγειώματα αναπτύσσονται μετά από τραυματισμό, αλλά το αν ένας τραυματισμός μπορεί πραγματικά να προκαλέσει αιμαγγείωμα δεν έχει αποδειχθεί. Ορισμένα αιμαγγειώματα αναπτύσσονται με την εγκυμοσύνη και εξαφανίζονται μετά. Ορισμένα αιμαγγειώματα σχετίζονται με γενετικές ανωμαλίες (για παράδειγμα, σπηλαιώδη αιμαγγειώματα στη νόσο von Hippel-Lindau). Δεν έχει αποδειχθεί καμία σχέση μεταξύ της ανάπτυξης αιμαγγειωμάτων και οποιασδήποτε συγκεκριμένης ασχολίας ή έκθεσης σε χημικά ή ακτινοβολία. Επιπλέον, κανένα γνωστό φαγητό, φάρμακο ή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί αιμαγγείωμα σε βρέφος.

Επιδέχεται θεραπείας;

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το αιμαγγείωμα δε χρειάζεται θεραπεία. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητική θεραπεία μέσω της παρακολούθησης, με laser ή και με χειρουργική επέμβαση, κυρίως για αισθητικούς λόγους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ