Γώγος: Διπλάσιες πιθανότητες για «κακή έκβαση» του ασθενούς με γρίπη και κορονοϊό

Ο Χαράλαμπος Γώγος έκρουσε καμπανάκι κινδύνου λόγω της παράλληλης εμφάνισης κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού

Ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για το «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα, τόνισε ότι αν κάποιος νοσήσει και από τους δύο ιούς οι πιθανότητες για «κακή έκβαση» διπλασιάζονται.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «Η επιδημιολογική πίεση από τον κορονοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται».

Στο πλαίσιο αυτό ο καθηγητής υπογράμμισε ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και για τον ιό της γρίπης και για τον κορονοϊό ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη των δύο επιδημιών.

«Πέρυσι το αποφύγαμε αυτό γιατί ο κόσμος εμβολιάστηκε για την γρίπη και είχαμε την καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Αν προσθέσουμε και την προφύλαξη που υπήρχε με τις μάσκες, καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη», κατέληξε ο κ. Γώγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here